Un sportiv român care a început să practice badminton la clubul din Oneşti si a participat la Olimpiada de la Barcelona, a devenit caricaturist în Luxemburg | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Un sportiv român care a început să practice badminton la clubul din Oneşti si a participat la Olimpiada de la Barcelona, a devenit caricaturist în Luxemburg

3.12.13


Florin Balaban realizează caricaturi în Luxemburg Foto: Ştefan Both

Florin Balaban a fost primul şi deocamdată singurul jucător de badminton din România care a ajuns la Jocurile Olimpice de vară. Acum, este un caricaturist de succes tocmai în Luxemburg.


Timişoara a fost în acest week-end capitala badmintonului românesc. Cei mai buni sportivi din ţară s-au întrecut în Sala Banu Sport pentru titlurilede campioni naţionali. 
O noutate a Federaţiei Române de Badminton a fost organizarea unei gale pentru veterani.
Printre cei care au venit la Timişoara pentru acest eveniment se numără şi Florin Balaban, unul din cei mai importanţi jucători de badminton din ţara noastră. 
Este primul şi singurul jucător român care a participat la acest sport la o olimpiadă. S-a întâmplat în 1992, la Barcelona.
Florin Balaban trăieşte de aproape 20 de ani în Luxemburg, acolo unde a devenit un cunoscut… caricaturist.
Balaban s-a născut în 1968,  la Nicoreşti, în judeţul Galaţi, însă a început să practice badminton la clubul din Oneşti, în 1979.
“Am început cu epoca lemnului. Era un vis frumos să avem rachete bune. Însă cele pe care le aveam noi erau din lemn. Mingile erau de plastic şi le recondiţionam mereu. Am început să joc badminton de la zece ani, iar pe la 14 ani am început să câştig competiţiile interne. În 1988, l-am bătut pe timişorenul Floren Banu, care era considerat cel mai bun jucător din ţară. Nu i-a venit să creadă”, a povestit Florin Balaban....Adevarul

1 Please Share a Your Opinion.:

Anonim spunea...

Inca de mic copil se arata un bun desenator (creion sau carbune) si cu predilectie ptr caricatura. In anii '80, in perioada sarbatorilor -in luna dec, ne facea (gratuit sau contra-cost) multe felicitari, cu tema, pe care le trimiteam prietenilor sau cluburilor (asociatiilor) sportive. Fain baiat, talentat in multe dar character plin de modestie.

Trimiteți un comentariu