Managerul spitalului din Onesti: De la Guvern, materiale de protectie. Aparatura, din sponsorizari si de la autoritatile locale | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Managerul spitalului din Onesti: De la Guvern, materiale de protectie. Aparatura, din sponsorizari si de la autoritatile locale

6.5.20
Printre spitalele care au solicitat un numar ridicat de aparate medicale de inalta performanta se numara si cel Municipal din Onesti (judetul Bacau), la care momentan se afla internati aproape 100 de pacienti cu COVID-19.

Mai exact, acest spital a transmis ca are nevoie de inca 15 paturi de ATI si de tot atatea ventilatoare fixe. In plus, a solicitat si 15 ventilatoare mobile si tot atatea monitoare pentru functii vitale, dar si alte dotari necesare in ATI.

La peste o luna de la momentul in care unitatea sanitara a comunicat acest necesar, l-am contactat pe managerul unitatii, Gelu Titel Nicolcea, pentru a-l intreba daca a si primit vreun echipament dintre cele solicitate.

"De la Guvern am primit echipamente de protectie. Masti, combinezoane... Aparatura nu am primit de la Guvern, ci doar din donatii si de la autoritatile locale (Consilul Local din Onesti si Consiliul Judetean din Bacau).

Spre exemplu, am primit prima oara din donatie un ventilator mecanic fix. Apoi, inca doua. Iar acum mai asteptam inca 3 ventilatoare mobile. S-au cumparat, urmeaza sa le primim.

Apoi, am cerut 15 paturi de ATI. Urmeaza sa primim 10, dintr-o sponsorizare. Oricum, pana sa soseasca acelea, noi am luat paturi electrice pe care le aveam in Sectia de Ortopedie. Nu sunt ca cele de la ATI, nu au aceleasi dotari.

Si cu ele si ce mai aveam, am facut separat fata de cladirea principala a spitalului o sectie de ATI cu doua etaje si 13 paturi. Cand vor veni si paturile noi, pe cele electrice le vom duce inapoi la Ortopedie", a precizat directorul de spital.
Gelu Titel Nicolcea spera ca in viitorul apropiat sa primeasca dotare si de la Guvern.

"Necesarul cerut de noi este unul real, unul pe care sa il folosim. Mai mult n-am cerut pentru ca noi suntem spital municipal, nu de urgenta. Avem doar 3 medici de ATI. Si acum ne mai ajuta inca un medic de 71 de ani, care a venit de la pensie ca sa ni se alature, in timpul pandemiei.

Rolul nostru este de spital suport. Acum avem 108 paturi ocupate. Iar 86 dintre pacienti sunt confirmati cu COVID-19. Noi trebuie sa tratam cazuri usoare si medii. Dar asta nu inseamna ca pacientii nu ajung la ATI. Astazi (luni, 4 mai - n.red.) avem 7 paturi ocupate in ATI, dintre care 6 cu bolnavi cu COVID-19. Si nu stim ce urmeaza...", a explicat managerul spitalului orasenesc din Onesti.

El spune ce e nevoie de aparatura pentru ca spitalul trebuie sa aiba capacitatea de a trata eficient cat mai multi pacienti, in perioada imediat urmatoare.

"Noi trebuie sa fim pregatiti. Eu am transmis inca de dimineata ca aceste anunturi legate de ridicarea starii de urgenta au schimbat atitudinea populatiei.

Azi dimineata, in Onesti, se circula bara la bara. Erau o multime de oameni pe strada. Multi aveau masti. Dar unii le tineau prinse sub barbie. Iar altii nu le purtau deloc. Nu stim ce urmeaza, in aceste conditii...

In plus, sunt medici care vorbesc despre un val doi sau despre posibilitatea ca virusul sa faca probleme 2-3 ani. Spitalul trebuie sa fie pregatit sa trateze", a mai spus Gelu Titel Nicolcea.
Sursa -
Ziare.com

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu