Slănic-Moldova (în trecut, Băile Slănic şi Slănic), este renumita statiune în judeţul Bacău, Moldova, România, formata din localităţile componente Cerdac, Cireşoaia şi Slănic-Moldova (reşedinţa).
Statiunea Slanic Moldova se afla la 31 km distanta de Onesti, la jumatate de ora de mers lejer cu masina.
Slanic Moldova se află în partea de sud-vest a judeţului, la limita cu judeţul Covasna, în bazinul râului Slănic (un afluent al Trotuşului), la poalele Munţilor Nemira din Carpaţii Orientali, la o altitudine de circa 530 m, într-o vale înconjurată de păduri de fagi şi brazi. Oraşul este deservit de şoseaua naţională DN12B, care duce spre nord-est la Târgu Ocna, unde se termină în DN12A. Pe teritoriul oraşului se află două zone protejate: calcarele cu Litothamnius din localitatea Cireşoaia, şi tuful de la Falcău. Localitatea de reşedinţă a oraşului este staţiune cu sezon permanent cu o climă intramontană-depresionară temperată.
Stațiunea este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale, izvoare descoperite încă din anul 1801. În 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar în 1877 au apărut primele instalații balneare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Please Share a Your Opinion.:
Trimiteți un comentariu