Lâna caprelor-Cerastium tomentosum | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Lâna caprelor-Cerastium tomentosum

4.5.20

Lâna caprelor - Cerastium tomentosum este o planta perena,vesnic verde cu  frunze gri-argintii cu aspect lanos, infloreste din mai pana in iunie.


Lâna caprelor-Cerastium tomentosum este o planta pitica de 15-30 cm,foarte aspectoasa pentru acoperirea solului in gradini, borduri, terase, jardiniere. 

Lâna caprelor-Cerastium tomentosum se inmulteste prin seminte, putand fi insamantat direct in gradina din luna mai, ori la  interior in ghivece si transplantat afara ulterior, semintele se acopera cu un strat fin de pamant, se mentine umed.
Acestea au o perioada lunga de germinare necesitand doua sau trei saptamanii, insa plantele care au prins radacina pot fi inmultite primavara prin divizarea plantelor sau prin butasi.
Distanta ideala dintre plante este de 30-60 cm, plantele raspandindu-se pentru a forma un covor pufos, umpland spatiul dintre alte plante.
Lana caprelor-Cerastium tomentosum este usor de cultivat,prefera o zona insorita,dar si semiumbra,un sol bogat in humus bine drenat.
Floarea este rezistenta la caldura si seceta, simtindu-se bine pe sol oarecum uscat, fiind recomandat sa irigi numai in timpul celor mai fierbinti si secetoase perioade ale verii.
Adaugati un fertilizator cu fosfor chiar inainte de inflorire.
Lana caprelor-Cerastium tomentosum va inflori in primavara celui de-al doilea an dupa plantare si in fiecare an dupa aceea.
Tundeti planta si inlaturati florile moarte pentru a-i da un aspect curat si sanatos si pentru a stimula cresterea plantei.
Cerastium tomentosum poate fi o planta invaziva, raspandindu-se dincolo de spatiul rezervat.
Ar fi de recomandat sa-i limitezi extinderea, utilizand o bordura care sa-i limiteze extinderea

.
Este o planta rezistenta, supravietuind ingheturilor usoare inainte de a intra in hibernare.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu