Termocentrala Borzeşti (CET Borzeşti) | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Termocentrala Borzeşti (CET Borzeşti)

30.4.20
Foto: Wikipedia
Termocentrala Borzeşti a fost una dintre cele mai mari uzine de producere a curentului electric din România şi prima mare centrală de termoficare din ţară, ce putea alimenta consumatorii cu abur şi energie electrică, fiind situată în cartierul Borzeşti al municipiului Oneşti.
Termocentrala a fost construită pentru a asigura energia electrică şi termică Platformei Petrochimice Borzeşti, debitând totodată energie electrică şi în Sistemul Energetic Naţional. Prin asigurarea prin termoficare, a căldurii necesare încălzirii oraşului, municipiul Oneşti a devenit primul oraş din ţară complet termoficat.

Construcţia ei a început în anul 1953, fiind prima unitate industrială a cărei construcţie a început pe Platforma Petrochimică Borzeşti, ca urmare a politicii de industrializare.

....................................................
Vederea primei unităţi construite între 1953-1959 şi sediul întreprinderii
Foto: Wikipedia
Din anul 1990 Întreprinderea Electrocentrale Borzeşti a devenit Filiala Electrocentrale Borzeşti şi aparţinea de RENEL, ulterior din 1998 de CONEL iar din anul 2000 de Termoelectrica S.A.

Capacitatea totală instalată actual este de 210 MW şi constă într-un bloc de condensaţie pe hidrocarburi pus în funcţiune în anul 1969. Termoelectrica are în vedere oprirea unităţii de 210 MW în anul 2019, în schimb până în 2020 este în plan intrarea în funcţiune o unei noi unităţi modernizate de produce a curentului electric.......Wikipedia

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu