Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu si Arhiepiscopul Romanului și Bacăului au donat pentru spitalul din Onești | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu si Arhiepiscopul Romanului și Bacăului au donat pentru spitalul din Onești

3.4.20
Se spune că vremurile de criză sunt cele care ajută la limpezirea apelor și la ridicarea la suprafață a adevărului.
În Postul Mare, perioada cea mai intensă a anului, când preoții trebuie să țină bisericile vii, slujind cu stranele goale, să spovedească și să împărtășească, mai ales la căpătâiul bolnavilor, ei își găsesc timp și resurse să se arunce și în vâltoarea războiului cu epidemia.
Această criza scoate adevărul la lumină: Biserica e și în Spitale, și în Catedrale.
Sub un astfel de minunat imbold al celor din catedrale care ajută spitalele, sub egida Proiectului Eparhial ”Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a donat în nume propriu ( Ilie Giosanu) spitalului Municipal din Onești ”Sf. Ierarh Dr. Luca” suma de 5000 de lei pentru achiziționarea unui Monitor de funcții vitale.

Această donație se alătură acțiunilor desfășurate sub îndemnul Înaltpreasfințitului Episcop Ioachim de ajutorare în contextul epidemiei de COVID-19 a tuturor spitalelor de pe cuprinsul eparhiei, acțiuni desfășurate în cele șase protopopiate ale Eparhiei Romanului și Bacăului și în care, preoții însoțiți de voluntari desfășoară activități de ajutorare a celor aflați în nevoie și mai ales a cadrelor medicale care într-un ritm neobosit încearcă să aducă speranță bolnavilor internați în unitățile spitalicești și să prevină răspândirea pandemiei de coronavirus.
Acestui minunat imbold, i s-au alăturat Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu care a oferit salariul său pe luna martie de 3500 de lei și Părintele Inspector Eparhial Ilarion Mâță de la Așezământul Social de la Hârja, care a donat 2500 lei.
Toate acestea reflectă solidaritatea Bisericii cu cei bolnavi, vârstnici și vulnerabili, dar și „prețuirea deosebită față de toți cei care, în frunte cu medicii, lucrează în spitale și în alte așezăminte medicale”.

Așa să ne ajute Dumnezeu!
Protoieria Onești

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu