Uton Oneşti | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Uton Oneşti

6.6.20
Uton Oneşti a fost o companie producătoare de utilaje din România. A fost înfiinţată în anul 1973, sub denumirea de Întreprinderea de Utilaj Chimic Borzeşti (IUC). Societatea UTON a fost creată iniţial ca furnizor de echipamente pentru industriile chimică şi petrochimică. Principalele produse aflate în portofoliul societăţii sunt schimbătoarele de caldură, recipientele sub presiune (reactoare, rezervoare, stocatoare GPL, coloane), skiduri - unităţi tehnologice în construcţie modulară, cazanele de apă fierbinte şi abur, liniile de conducte tehnologice, producţie ce merge la export în proporţie de 70-80%.

Societatea este răspândită pe o suprafaţă totală de 66.599 mp, din care 33.307 mp suprafaţă construită şi are un personal de 700 salariaţi – ingineri, tehnicieni şi muncitori calificaţi.

Acţionarul majoritar al Uton este BKP Trust Invest SRL, cu o deţinere de 52,35%, în timp ce Carom controlează 45,78% din capital. Titlurile Uton se tranzacţionează la categoria „nelistate” a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul UTN



Foto: Wikimapia

 FALIMENTARE
Uton Oneşti, controlată de Marian Iancu, a intrat în insolvenţă în 2013, la cererea unor creditori şi a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (actual, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bacău), care scoseseră la licitaţie, în prealabil, activele Uton, pentru 10,6 milioane de lei.

Tribunalul Bacău a declanşat, în 2014, intrarea în faliment în procedura simplificată şi dizolvarea societăţii, la solicitarea administratorului judiciar, Insolv Consult Team IPURL. „Marian Iancu controla indirect acţiuni reprezentând 98,14% din capitalul social al Uton, prin BKP Trust Invest (care deţinea 52,35% din acţiuni) şi Carom (care avea 45,78% din titluri). Firma a intrat pe pierderi în 2010, iar pierderile s-au amplificat de la an la an.

Cifra de afaceri în 2007: 42,8 milioane lei


Sursa: Wikipedia

1 Please Share a Your Opinion.:

Anonim spunea...

Unde pot găsi cartea de munca pentru vechimea la UTON in perioada Martie 1989-1993

Trimiteți un comentariu