Gazprom nu este interesat de rafinăria Rafo Oneşti | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Gazprom nu este interesat de rafinăria Rafo Oneşti

6.3.14
Compania petrolieră NIS Petrol, divizia din Serbia a gigantului rus Gazprom Neft, vrea să-şi extindă prezenţa pe piaţa românească de distribuţie a carburanţilor, prin dublarea numărului de staţii, până la sfârşitul anului şi să ajungă totodată la o cotă de 10% pe piața benzinăriilor din România după anul 2015. Compania analizează în prezent orice posibilitate pentru a atinge această țintă, inclusiv achiziția de stații deja existente. De altfel, NIS Petrol a propus Petrom, care are cea mai mare cotă pe piaţa locală a benzinăriilor, dar şi celorlalţi jucători din sector preluarea unor benzinării, iar companiile îşi evaluează acum opţiunile, a anunţat Ileana Sorina Bălţatu, director executiv Downstream şi director adjunct al NIS Petrol România.

În opinia acesteia, Europa are excedent de rafinării, dând ca exemplu ţări precum Elveţia sau Marea Britanie. În plus, conducerea NIS Petrol subliniază că nu este interesată de rafinăria Rafo Oneşti şi că nu va participa la privatizarea Oltchim.
La rândul sau, directorul general al NIS Petrol România, Vadim Smirnov, afirmă că societatea a explorat ideea realizării unei conducte directe între rafinăria de la Pancevo şi platforma Solventul din Timişoara şi caută totodată o locaţie pentru a construi un depozit de carburanţi.......Focus Energetic

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu