Filmul "Domnișoara Christina" - și la Mina turistică Salina | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Filmul "Domnișoara Christina" - și la Mina turistică Salina

11.11.13
Productia „Domnisoara Christina“, in regia lui Alexandru Maftei, adaptata dupa nuvela fantastica omonima scrisa de Mircea Eliade, a avut premiera de gala pe 31 octombrie, iar de pe 1 noiembrie rulează și in cinematografele romanesti. Suntem onorați că unele scene din film au fost filmate în Mina turistică și de tratament Salina din stațiunea turistică Târgu-Ocna. Un lucru e clar de la bun început. Alexandru Maftei face istorie. El realizează acum un reuşit film fantastic cu accente horror, cu efecte şi montaj de sunete care dau suspans şi te ţin în tensiune de la început până la final, aşa cum nu s-a mai făcut în cinema-ul românesc. Desigur, au fost câteva pelicule cu Vlad Ţepeş, dar de serie C, de neluat în seamă. Maftei ne oferă o variantă modernă, proprie, un fel de "Dracula" feminin realizat loco.
Genul fantastic nu a fost aproape de inima regizorilor noştri, ca, de exemplu, ecranizările epice. Există câteva basme, un Harap Alb, ceva Gopo şi, desigur, povestea aparte SF a lui Mircea Veroiu, "Hyperion".
Ecranizarea aceasta după nuvela lui Mircea Eliade pulsează mult mai viu, mai dramatic, mai filmic decât varianta de televiziune din 1996 a lui Viorel Sergovici. Chiar dacă distribuţia de acolo ştia să fie mai potolită în excese şi stat uimit în poză, imaginile nu reuşeau să redea forţa fantastică a poveştii. Filmul lui Maftei, fidel sursei, te conduce cu bine, hotărât, către punctul culminant.....targuocna-portal.ro

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu