Noutati

Subscription

You can subscribe to Red Carpet by e-mail address to receive news and updates directly in your inbox. Simply enter your e-mail below and click Sign Up!

TOP 5 Most Popular Post

    Test

    www.onestivideo.blogspot.ro

    Faceți căutări pe acest blog

Comentarii Recente


    Showbiz Rightnow!

    Hilary Duff on cosmopolitan 2015 cover

News

News

Staţie de transfer, sortare şi compostare la Oneşti 0 Comments

By Admin
marți, 12 martie 2013 | Posted in

La aceasta dată s-a trecut de la stadiu de proiectare și trasare a lucrărilor pe amplasamentele de la Onești, la cel propriu-zis de construcţie. 12 luni vor fi alocate pentru construcţia staţiei de transfer, a stației de sortare şi compostare de la Oneşti. Contractantul își asumă proiectarea, precum şi execuţia pentru următoarele obiective: Construcţia unei staţii de transfer cu capacitate de 35.000 tone/an, a unei staţii de sortare cu capacitatea de 14.000 tone/an şi a unei staţii de compostare cu o capacitate de 8.500 tone/an, pe amplasamentul de la Oneşti.

Investiție ce poate duce la scăderea taxei de salubritate
Finalizarea la timp şi cu succes a obiectivelor contractului de lucrări va contribui decisiv la îndeplinirea mai multor obiective stabilite la nivel judeţean, cât şi a obligaţiilor specifice asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. Printre beneficiile în ceea ce priveşte construcţia staţiei de compostare putem enumera: diminuarea cantităţii de deşeuri depozitate şi protejare a factorilor de mediu, valorificarea în agricultură a compostului rezultat din procesul de fermentare a deşeurilor biodegradabile, asigurarea infrastructurii pentru reciclarea deşeurilor la nivelul întregului judeţ, încadrarea în prevederile legislaţiei de mediu privind deşeurile.

Construcţia staţiei de transfer asigură: diminuarea costurilor de transport a deşeurilor de la populaţie la depozit, ceea ce duce şi la scăderea taxei de salubrizare, protejarea mediului ambiant prin reducerea numărului de transporturi. Staţia de sortare ajută la dezvoltarea infrastructurii pentru trierea deşeurilor reciclabile colectate separat la nivelul întregului judeţ. Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Bacău” este cofinanţat din Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

Implementarea sistemului integrat de management al deşeurilor în Judeţul Bacău este în concordanţă cu legislaţia Uniunii Europene, Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor și Planul Regional de Gestionare a Deşeurilor pentru Regiunea 1 Nord-Est. Beneficiarul proiectului, Consiliul Județean Bacău, realizează procesul de implementare al proiectului prin Unitatea de Implementare a Proiectului (UIP), compartiment separat în cadrul instituţiei. Ziarul Ora25

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

Leave a reply

0 comentarii for "Staţie de transfer, sortare şi compostare la Oneşti "