Staţie de transfer, sortare şi compostare la Oneşti

La aceasta dată s-a trecut de la stadiu de proiectare și trasare a lucrărilor pe amplasamentele de la Onești, la cel propriu-zis de construcţie. 12 luni vor fi alocate pentru construcţia staţiei de transfer, a stației de sortare şi compostare de la Oneşti. Contractantul își asumă proiectarea, precum şi execuţia pentru următoarele obiective: Construcţia unei staţii de transfer cu capacitate de 35.000 tone/an, a unei staţii de sortare cu capacitatea de 14.000 tone/an şi a unei staţii de compostare cu o capacitate de 8.500 tone/an, pe amplasamentul de la Oneşti.

Investiție ce poate duce la scăderea taxei de salubritate
Finalizarea la timp şi cu succes a obiectivelor contractului de lucrări va contribui decisiv la îndeplinirea mai multor obiective stabilite la nivel judeţean, cât şi a obligaţiilor specifice asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. Printre beneficiile în ceea ce priveşte construcţia staţiei de compostare putem enumera: diminuarea cantităţii de deşeuri depozitate şi protejare a factorilor de mediu, valorificarea în agricultură a compostului rezultat din procesul de fermentare a deşeurilor biodegradabile, asigurarea infrastructurii pentru reciclarea deşeurilor la nivelul întregului judeţ, încadrarea în prevederile legislaţiei de mediu privind deşeurile.

Construcţia staţiei de transfer asigură: diminuarea costurilor de transport a deşeurilor de la populaţie la depozit, ceea ce duce şi la scăderea taxei de salubrizare, protejarea mediului ambiant prin reducerea numărului de transporturi. Staţia de sortare ajută la dezvoltarea infrastructurii pentru trierea deşeurilor reciclabile colectate separat la nivelul întregului judeţ. Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Bacău” este cofinanţat din Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

Implementarea sistemului integrat de management al deşeurilor în Judeţul Bacău este în concordanţă cu legislaţia Uniunii Europene, Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor și Planul Regional de Gestionare a Deşeurilor pentru Regiunea 1 Nord-Est. Beneficiarul proiectului, Consiliul Județean Bacău, realizează procesul de implementare al proiectului prin Unitatea de Implementare a Proiectului (UIP), compartiment separat în cadrul instituţiei. Ziarul Ora25
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Categories

Ordered List

  1. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  2. Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  3. Vestibulum auctor dapibus neque.

Sample Text

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation test link ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate another link velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Definition List

Definition list
Consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet
Consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Pages