Carom Oneşti pe locul cinci în topul datornicilor la buget în 2012 | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Carom Oneşti pe locul cinci în topul datornicilor la buget în 2012

13.3.13
Carom Oneşti, singurul producător de cauciuc sintetic din România, pe locul cinci în topul datornicilor la buget în 2012

Cei mai mari 10 datornici la buget au avut în 2012 restanţe cât jumătate din sumele plătite de cei mai mari 10 contribuabili.
Cei mai mari 10 datornici la bugetul general consolidat, dintre care şapte sunt companii de stat, aveau la sfârşitul anului 2012 restanţe de 14,5 mld. lei (circa 3,3 mld. euro), reprezentând taxe, impozite şi contribuţii la bugetele de stat, pensii, şomaj şi sănătate, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.
La polul opus, primii zece contribuabili la buget au plătit anul trecut o sumă dublă, de 29,6 mld. lei (6,7 mld. euro), adică 15% din veniturile totale ale bugetului general consolidat.
Compania Naţională a Huilei (CNH) s-a menţinut în fruntea datornicilor, cu restanţe de 4,7 mld. lei, reprezentând aproximativ o treime din datoriile totale ale celor zece firme din top. Datoriile companiilor de stat faţă de buget au crescut constant de la an la an, majoritatea firmelor fiind pe pierdere. „Gigantul“ CNH a raportat în 2011 pierderi de 417 mil. lei, înregistrând un raport de peste 90% între pierderi şi cifra de afaceri.
CFR S.A., compania care se ocupă cu administrarea şi întreţinerea infrastructurii feroviare publice, s-a clasat pe locul doi în topul datornicilor din 2012, cu restanţe de 3,6 mld. lei. CFR S.A. a fost alături de CFR Marfă şi Compania Naţională a Huilei şi în topul pierderilor, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.
În clasamentul din 2012 al firmelor cu restanţe la buget, după CNH şi CFR al treilea mare datornic este compania de tutun Galaxy Tobacco (fosta Societate Naţională Tutunul Românesc), care figurează cu restanţe la buget de 1,6 mld. lei. Nici această companie nu a raportat profit. Dimpotrivă, pe 2011 a cumulat pierderi de 11,6 mil. lei.
Societatea pentru Închiderea-Conservarea Minelor a ocupat poziţia a patra în clasamentul datornicilor, cu restanţe de 1 mld. lei, fiind urmată de Carom Oneşti, singurul producător de cauciuc sintetic din România, cu o valoare apropiată a datoriilor la buget.
CFR Marfă, plasată pe locul şase în topul datornicilor, s-a aflat şi pe lista companiilor de stat pentru care guvernul a recrutat manageri din mediu privat...Ziarul Financiar

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu