10 paturi ATI cu ventilatoare pentru Spitalul Municipal Onești! | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

10 paturi ATI cu ventilatoare pentru Spitalul Municipal Onești!

10.4.20
10 paturi ATI cu ventilatoare pentru Spitalul Municipal Onești!


 ( Lăsați “ baltă” de Guvernul României )
  Dacă în urmă cu o săptămână solicitam răspunsuri și sprijin din partea Instituţiei Prefectului şi a Guvernului pentru Spitalul Municipal Oneşti, spital suport COVID-19 în județul Bacău, iată însă că ajutorul a venit de la un vechi partener de încredere, Consiliul Judeţean Bacău!
  Acesta alocase deja 500.000 de lei Spitalului din Oneşti pentru dotarea cu echipamente, iar în ședința desfășurată aseară, la inițiativa consilierilor PSD, a aprobat alocarea a 2,5 milioane lei pentru cumpărarea a 15 paturi ATI (terapie intensivă), dotate cu ventilatoare și monitoare pentru funcții vitale: 5 paturi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău și 10 paturi pentru Spitalul Municipal Onești(in valoare de 1,45 milioane de lei).
    Aceste paturi cu ventilatoarele medicale fac diferența între viață și moarte, un pat medical fără ventilator putând fi patul de moarte în plină epidemie de coronavirus.
Mulţumesc iniţiatorilor şi susţinătorilor acestui proiect pentru că au înţeles necesitatea unui asemenea demers, parteneriatul dintre Consiliul Judeţean Bacău şi administraţia publică oneșteană dovedindu-se încă o dată benefic pentru comunitatea locală.
   Aştept în continuare implicarea Instituţiei Prefectului şi a Guvernului pentru a ajuta sistemul sanitar care a fost abandonat și lăsat să se descurce de unul singur în fața epidemiei COVID-19. Să sperăm că anunţata rectificare bugetară va acoperi golurile lăsate în bugetul local de măsurile adoptate pentru combaterea Sars-CoV-2!

Nicolae Gnatiuc


0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu