Nici iarna nu mai e ce-a fost odată | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Nici iarna nu mai e ce-a fost odată

12.12.20

 Nici iarna nu mai e ce-a fost odată.

Atunci când eram mici, era o bucurie imensă că ningea. Ştiai că din acel moment începe cu adevărat distracţia. Este adevărat că, acum mulţi ani, iarna începea pe la începutul lui decembrie. Aşa că sărbătorile, dar şi vacanţa, le făceai cu zăpadă.

În vremurile actuale mai mult plouă decat ninge.

Concluzia este că nici iarna nu mai este ce-a fost odată. Să ne amintim cum era odată, pentru că acum,   pe vremuri de pandemie, lucrurile s-au schimbat total, generaţiile de copii se bucură de iarnă doar pe tablete, telefoane şi Facebook.

Cazemate din zapada

Când ningea şi aveam destulă zăpadă, se făceau cazemate. Acele construcţii tip zid din zăpadă bătătorită, în care făceai o gaură şi îţi spionai adversarul. Luptele se dădeau cu bulgări întăriţi. Încercai să dobori zidul, lovind în extremităţi, unde construcţia era ceva mai expusă

La Sanius.

Cat era ziua de lunga, cand era zapada, dealurile de prin incinte erau pline de copii cu sanii care se dadeau pe "derdelus". Renumite erau locurile de pe "Dealul Grecilor", dealul de pe 1 mai unde este actualul Belvedere 1, derdelusul de langa scoala generala 5, dealul din parc de langa scari, iar cel mai mare si aventuros loc era la "Pricopoaia", la "Izvor" spre Casin.  Orice pantă, cât de mică, era o pârtie excelentă pentru sanie. Chiar dacă distanţa parcursă era de câţiva metri. Cădeai, îngheţai pe pârtia improvizată, ajungeai fleaşcă acasă, dar nu mai conta. Te certau ai tăi, dar distracţia şi clipele alături de prieteni erau magice.

 Orășelul Copiilor

Erau multe decoruri: un fel de pal pictat, foarte meticulos de realizat. Chiar si o poarta de intrare in “orasel”. Totul era facut manual cu vopseluri de ulei. Orășelul Copiilor era o lume fascinantă pentru un copil: o mulțime de constructii colorate, personaje din desene animate, un trenuleț,  etc

Cu trenuletul in "Oraselul Copiilor"
Sursa foto: Onestipedia




1 Please Share a Your Opinion.:

Unknown spunea...

Nu doarIarna, nu mai e ce a fost....Omul, nu știu cât mai este OM ! De aici și această reacție a naturii !

Trimiteți un comentariu