Bilanțul ISUJ al ultimelor 24 de ore | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Bilanțul ISUJ al ultimelor 24 de ore

21.2.20

Peste 30 de misiuni au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 de ore, la nivel județean. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, pompierii-paramedici acționând pentru acordarea primului ajutor unui număr de 17 persoane (18 misiuni).
În afara acestor situații, pompierii militari au acționat pentru stingerea a nouă incendii (două incendii la case de locuit, șapte incendii de vegetație uscată), precum și în alte cinci misiuni, în sprijinul comunităților.

Una dintre intervențiile relevante gestionate în cursul serii trecute (19.02.2020), la ora 22:12, în localitatea Agăș, când militarii din cadrul Gărzii de Intervenție Comănești au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.
Imediat, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Comănești, o autospecială de intervenție de la Punctul de lucru Brusturoasa și o autospecială din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești, încadrate cu 13 pompieri. De asemenea, a fost anunțat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Agăș, care s-a deplasat cu un buldoescavator și trei voluntari.
La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat la o casă de locuit, un adăpost de animale și anexe.
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Agăș a acționat cu ajutorul utilajului adus pentru îndepărtarea materialului combustibil din zona de ardere, fapt ce a facilitat intervenția pompierilor băcăuani. După aproximativ șase ore de luptă cu flăcările incendiul a fost lichidat în limitele găsite.
În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un scurtcircuit electric, au ars aproximativ 200 metri pătrați acoperiș casă de locuit, o cameră situată la mansardă și bunuri din interior, circa 100 metri pătrați adăpost de animale, plante furajere, lemne de foc, cherestea și anexe pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați.

Evenimentele înregistrate la nivel județean vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional Județean, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu