S-a reluat strangerea gunoiului | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

S-a reluat strangerea gunoiului

4.2.19
Vineri, 01.02.2019, am participat la Adunarea Generală a ADIS Bacău, unde s-au purtat negocieri intense cu privire la deblocarea activității de colectare, transport și depozitare a deșeurilor din județul Bacău. Discuțiile au fost aprinse, dar s-au finalizat favorabil, iar activitatea de salubrizare va fi reluată doar pentru agenții economici din județul Bacău și pentru 32 de unități administrativ-teritoriale care și-au achitat integral datoriile față de ADIS Bacău. 
Ca urmare a achitării de către UAT Onești a sumei de 2,7 milioane lei, Eco Sud SA permite de astăzi, 04.02.2019, depozitarea deșeurilor în celula nr. 2 din Rampa Ecologică Bacău și își reia activitatea la toate instalațiile pe care le administrează, inclusiv stațiile de sortare și transfer din localitățile Onești, Berești Tazlău, Găiceana și Moinești. Angajaţii SC ROMPREST SA au început deja colectarea deşeurilor de pe raza municipiului Oneşti, astăzi fiind programată colectarea pentru zona I (de la Oituz 35 în partea de sus a oraşului), iar mâine este programată zona II (de la Oituz 35 în partea de jos a oraşului).
De astăzi siguranța și sănătatea populației orașului nostru nu vor mai fi amenințate de cantitățile uriașe de deșeuri, care n-au mai fost colectate încă din data de 25 ianuarie 2019.
Le mulțumesc pe această cale colegilor din Consiliul Local al Municipiului Onești, dar și celor din cadrul Aparatului de Specialitate, care au avut un rol însemnat pentru deblocarea crizei deșeurilor din localitatea noastră și sper din tot sufletul ca și celelalte 62 de localități rămase încă nedeservite de către Romprest SA și Eco Sud SA să găsească resursele și soluțiile necesare în vederea reluării activităților de salubrizare.


                                                                   Nicolae Gnatiuc-primar Onesti

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu