Autoritatile locale cauta soluții pentru criza gunoiului din Onesti | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Autoritatile locale cauta soluții pentru criza gunoiului din Onesti

29.1.19
Ieri, 28.01.2019, am participat la ședința Comitetului Director al ADIS Bacău, alături de reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale (UAT) membre, concluzia fiind ca situația deșeurilor la nivelul județului Bacău va rămâne blocată cel puțin până la 01 februarie 2019, dată la care va avea loc o nouă rundă de discuții cu reprezentanții ADIS Bacău, Eco Sud SA și Romprest SA.
În urma discuțiilor purtate ieri s-a conturat ideea că situația se poate debloca numai în cazul în care toate UAT-urile își vor onora plățile către ADIS Bacău.
Mâine, 30.01.2019, în ședința consiliului local voi propune un proiect de hotărâre privind subvenționarea de la bugetul local a taxei de salubrizare pentru persoanele fizice, reducând astfel cuantumul acesteia de la 14,27 lei/persoană/lună la 10,50 lei/persoană/lună. După adoptarea acestei hotărâri, care sper să fie aprobată de către toți colegii din consiliul local, în ziua următoare UAT Onești va proceda la achitarea sumelor solicitate de către ADIS Bacău.
Până la reluarea activității de colectare, transport și depozitare a deșeurilor din județul Bacău, am dispus ca lucrătorii SC DPP Onești SA să asigure curățenia în apropierea punctelor de colectare din Onești, în vederea prevenirii împrăștierii deșeurilor pe domeniul public.
Îi asigur pe cetățenii Oneștiului că alături de colegii din cadrul Aparatului de Specialitate și împreună cu toți consilierii locali vom căuta soluții pentru deblocarea situației privind gestionarea deșeurilor din orașul nostru.



                                                                                      


0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu