Select Menu

Slider

Travel

OLD

Cute

My Place

Slider

Racing

Videos

» » O femeie de 43 de ani care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, a fost accidentata de un sofer
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche


Polițiștii au fost sesizați, la data de 05.03.2014, în jurul orei 11.00, despre producerea unui eveniment rutier cu victimă, în localitatea Căiuţi, jud.Bacău.
 Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un bărbat de 35 de ani, din comuna Măgireşti, care conducea un autoturism pe D.N.11A, cu direcţia de mers Adjud-Oneşti, a surprins și accidentat o femeie de 43 de ani, din comuna Căiuţi, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis. Victima a fost transportată la Spitalul Oneşti, unde a primit îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.
Cele două persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

ATENŢIE, PIETONI!
 Învăţaţi din greşelile altora şi feriţi-vă de probleme! Cale de acces către diverse destinaţii, strada este, în acelaşi timp, un labirint de pericole care pândesc la tot pasul. Este motivul pentru care venim în întâmpinarea dumneavoastră, stimaţi pietoni, adresându-vă câteva sfaturi legate de modul în care este recomandat şi prevăzut de lege să traversaţi partea carosabilă.
Astfel, în calitate de pietoni, sunteţi obligaţi să vă deplasaţi numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia dumneavoastră de mers. Când şi acostamentul lipseşte, sunteţi obligaţi să circulaţi cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, tot pe direcţia dumneavostră de mers.
Traversaţi drumul perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce v-aţi asigurat că o puteţi face în siguranţă.
Este bine de ştiut că pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea „roşu” a semaforului destinat, sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului a respectat prevederile legale privind circulaţia pe acel sector.
 Pentru a fi observaţi la timp de către conducătorii auto, pe timp de noapte, când vă deplasaţi pe partea carosabilă a drumului care nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente, trebuie să aveţi aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent – reflectorizante sau să purtaţi o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.
După ce aţi coborât dintr-un mijloc de transport, nu traversaţi prin faţa sau prin spatele vehiculului şi nu vă angajaţi în traversare atunci când se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore. O asigurare temeinică în faţa trecerii pentru pietoni vă va menţine în siguranţă.
 Mai bine aşteptaţi ceva mai mult pe trotuar, decât să fiţi nevoiţi apoi să vă petreceţi timpul în spital. Cu siguranţă preţuiţi compania celor apropiaţi, aşa că faceţi totul pentru a sta lângă cei care vă aşteaptă acasă! 

Inspectoratul de Politie Judetean Bacau

About Admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu

Leave a Reply