Procurorii Parchetului Judecătoriei Oneşti au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul exploziilor produse, vineri, la o conductă de ţiţei, în comuna băcăuană Urecheşti | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Procurorii Parchetului Judecătoriei Oneşti au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul exploziilor produse, vineri, la o conductă de ţiţei, în comuna băcăuană Urecheşti

14.11.13
Procurorii Parchetului Judecătoriei Oneşti au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul exploziilor produse, vineri, la o conductă de ţiţei, în comuna băcăuană Urecheşti, în urma cărora 23 de locuinţe, un depozit şi trei autoturisme au fost afectate.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti, Aneta Neagu, dosarul penal în cazul exploziilor din Urecheşti a fost deschis în urma prezentării către Parchet a raportului de constatare de la faţa locului, întocmit de poliţişti.
"Dosarul penal a fost deschis în urma prezentării către Parchet a raportului de constatare de la faţa locului, întocmit de poliţiştii care au desfăşurat cercetări în acest caz. Nu există nicio plângere penală depusă în acest caz din partea celor afectaţi de explozie, în condiţiile în care firma care făcea lucrări la conductă şi-a luat angajamentul îndepărtării efectelor exploziei", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX Aneta Neagu.
Comisia de anchetă din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău nu a stabilit deocamdată cauzele care au dus la producerea deflagraţiilor la conducta de ţiţei.

Mai multe explozii s-au produs, vineri, la o conductă de ţiţei din comuna băcăuană Urecheşti, în timpul unor lucrări de pompare a presiunii pe o conductă magistrală de ţiţei.
Exploziile s-au produs în 12 puncte, majoritatea în localitatea Urecheşti.
În urma deflagraţiilor, 22 de locuinţe din localitatea Urecheşti şi una din satul Cornăţel au fost afectate, fiind distruse acoperişurile, geamurile şi fisuraţi pereţi. Nu au fost înregistrate victime.
"În niciuna dintre situaţii nu s-a impus evacuarea de bunuri sau persoane. O singură locuinţă este mai afectată, însă imobilul are mai multe camere astfel încât proprietarul are unde locui. Oricum, proprietarii tuturor locuinţelor şi autoturismelor afectate urmează să fie despăgubiţi, în urma unor evaluări, de către firma care se ocupa de curăţarea conductei care a explodat", declara, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.
Conducta de ţiţei care a explodat, vineri, în comuna băcăuană Urecheşti, leagă rafinăria din Oneşti de municipiul Călăraşi (magistrala de transport ţiţei Bărăganu - Oneşti).
Explozia s-a produs în momentul în care firma prahoveană Conpet făcea lucrări de pompare sub presiune prin pistonare cu aer pentru recuperarea ţiţeiului rămas pe conductă.
...Mediafax

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu