Festivalul Luminii Onești | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Festivalul Luminii Onești

8.5.13
Sambata,25 Mai, De la Ora:19:00 la 23:00

Un alt fel de festival, un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă creată timp de 2 ore, o idee, zeci de mii de lumânări, ...
Cercetașii României vă invită la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Luminii în Onești!
Istoricul Proiectului:
Lumea în care trăim ne obligă să ne planificăm cu atenţie fiecare clipă pentru a reuşi în ceea ce ne propunem, şi de multe ori uităm să ne oprim din când în cân...d pentru a-i privi pe cei din jur, pentru a simţi vântul, pentru a asculta oamenii, pentru a zâmbi la zâmbetul copiilor, pentru a redescoperi frumuseţea lucrurilor mărunte.

În 2004, câţiva cercetaşi din Cluj Napoca au încercat să amintească oamenilor de fumuseţea lucrurile mărunte din viaţa lor, şi şi-au unit forţele pentru a realiza prima ediţie a Festivalului Luminii. Mesajul lor a fost preluat de cercetaşii din toată ţara. În 2010, mai mult de 10 Centre Locale au început deja pregătirile, pentru a putea să ofere comunităţilor lor o seară liniştită, de relaxare, presărată, printre altele, şi cu muzică, dans, jonglerie şi fotografie.

Încă de la început, festivalul i-a implicat activ pe toţi participanţii, pentru a-i ajuta să scape de stresul cotidian, dar şi pentru a le aminti de încrederea în forţele proprii, de încrederea în alţii, de optimism şi de altruism. La fel cum nişte simple cutiuţe (gulguţe) luminate de lumânări ne ajută să ne destindem şi să ne deconectăm de la lumea agitată din care facem parte, există şi în viaţa cotidiană lucruri mărunte care ne pot face mai fericiţi, dacă le acordăm chiar şi o clipă de atenţie.

Festivalul Luminii este un proiect cu caracter spiritual şi interactiv, şi este răspunsul nostru la lumea agitată în care trăim. Muzica liniştită şi aleile luminate de lumânări oferă participanţilor, indiferent de vârstă, posibilitatea de a reflecta preţ de două ore asupra micilor detalii care ne fac viaţa mai bună.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu