25 MARTIE – ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

25 MARTIE – ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE

25.3.13
Poliţia Română aniversează, la data de 25 martie a.c., 191 de ani de atestare documentară.
Alegerea datei de 25 martie este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.
Pentru a marca acest eveniment, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a organizat la data de 25.03.2013 o ședință festivă, la care au participat reprezentanți ai autorităților locale, foști șefi de inspectorat, veterani și polițiști în activitate.
Cu ocazia Zilei Poliției Române au fost avansați în gradul următor, la termen, 87 de agenți și 46 ofițeri, iar 3 ofițeri și 2 agenți de poliție au fost avansați în gradul următor înainte de termen.
Într-un cadru festiv, au fost prezentate mesajele adresate poliţiştilor de conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Poliţiei Române și au fost premiați câstigătorii concursurilor sportive, organizate în cinstea acestui moment aniversar.
Agentului șef principal de poliție Pîrvu Mihai, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, i-a fost înmânată o diplomă semnată de Președintele României și medalia “BĂRBĂȚIE ȘI CREDINȚĂ”, pentru merite deosebite înregistrate în activitatea profesională.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu