Academia Elitelor Bacau extinde activitatea si in Onesti | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Academia Elitelor Bacau extinde activitatea si in Onesti

6.2.13
La Colegiul National “Ferdinand I” s-a infiintat, prin ordin al ministrului Educatiei, Centrul Judetean de Excelenta Bacau. Acesta este al doilea Centru de Excelenta din tara, dupa cel de la Iasi, care primeste aprobare de functionare, pentru anul scolar in curs. Directorul Centrului de Excelenta de la Bacau este Dragos Florescu, profesor de fizica la aceeasi institutie de invatamânt bacauana. “Infiintarea acestui centru a fost o necesitate pentru ca judetul Bacau are un lot numeros de copii care participa la olimpiadele nationale si care de cele mai multe ori au obtinut si premii deosebite. La unele discipline chiar suntem fruntasii tarii”, a explicat prof. Dragos Florescu.
Cursuri non-stop
In prezent, aici sunt pregatiti de 45 de profesori de diferite discipline peste 500 de elevi. Programul de lucru este unul intensiv, iar cursurile se desfasoara in afara orelor de scoala, in fiecare zi, inclusiv in weekend. Au fost alese pentru studiu in special disciplinele pentru care se organizeaza olimpiade nationale si internationale, precum limbile româna, engleza, franceza, dar si latina, matematica, fizica, chimie, biologie, istorie, stiinte socio-umane si informatica. “Am inceput acum doar cu unitatile de invatamânt din Bacau pentru ca e nevoie de finantare. Suntem la inceput, dar ne vom dezvolta si in alte orase. Acum, in structura noastra exista doar trei puncte de lucru, in trei colegii”, a mai spus prof. Dragos Florescu. Centrul de Excelenta este o unitate de invatamânt, cu personalitate juridica, infiintata la solicitarea Inspectoratului Scolar Judetean Bacau si pe baza Hotarârii Consiliului Local de a finanta intreaga activitate. In prezent, aici isi desfasoara activitatea elevi si profesori de la colegiile nationale “Gh.Vranceanu”, “Ferdinand I” si “Vasile Alecsandri”, dar sunt in curs de a fi cooptate scolile gimnaziale 10, “Ion Creanga” si “Mihai Dragan”, toate din Bacau. In viitor, conducerea centrului intentioneaza sa extinda activitatea si in judet, in special pe Onesti si Moinesti, dar si in mediul rural.
Anul trecut, 170 de elevi din municipiul Bacau au reprezentat judetul la olimpiade nationale. Cinci dintre ei au obtinut medalii la faza internationala a concursurilor la patru discipline scolare....Desteptarea

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu