Gradina Zoologica din Onesti | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Gradina Zoologica din Onesti

17.9.12
La Onesti si la Ploiesti se vorbeste intens, in ultima perioada, despre gradinile zoologice din cele doua orase, care au mari probleme, desi acestea sint diferite. Menajeria din Ploiesti, care se intinde, de fapt, pe teritoriul comunei Bucov, a solicitat de la Onesti mai multe animale, printre care doi tigri, un mistret, doi lei africani si doi struti.

Insa proiectul privind donarea tuturor animalelor de la Onesti, care a fost initiat de primarul Laurentiu Neghina si dezbatut in sedinta de la inceputul lunii august, a fost respins la vot, dupa ce fostul sef al executivului onestean, Emil Lemnaru, i-a determinat pe alesii de la PSD sa voteze impotriva. Singurul argument invocat de consilierul local Emil Lemnaru a fost legat de faptul ca ar fi privati copiii de bucuria de a vedea animalele.

In replica, primarul Laurentiu Neghina si unii consilieri locali, cum ar fi Alexandru Cristea sau Stefan Martin, au argumentat prin faptul ca gradina zoologica din Onesti este inchisa de ani de zile pentru vizitatori, pentru ca nu respecta legislatia in domeniu, deci copiii sint deja privati de bucuria de a vedea animalele, dar menajeria onesteana consuma in continuare, in mod inutil, resurse financiare importante de la bugetul local. Asociatiile pentru protectia animalelor s-au sesizat si ele ca animalele de la zoo sint chinuite, pentru ca stau intr-un spatiu cu mult mai mic decit cel prevazut de normativele interne si internationale, iar pentru extinderea si modernizarea gradinii zoologice sint necesare mari sume de bani, aproape 300.000 de euro...Ziarul de Bacau



0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu