Noul Cod Fiscal: Orice venit va fi impozitat de la 1 ianuarie | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Noul Cod Fiscal: Orice venit va fi impozitat de la 1 ianuarie

28.12.11
Modificarea Codului Fiscal, decisa si votata anul acesta, urmeaza a intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2012. Printre cele mai importante prevederi se afla si plata de impozite pe veniturile obtinute din orice sursa, cresterea accizelor la motorina si modificarea termenului de depunere a declaratiilor.


Noul Cod Fiscal va intra in vigoare de la 1 ianuarie.
Astfel, potrivit noilor modificari, accizele la motorina vor creste de la 1 ianuarie cu 4,4%, de la 358 euro la 374 euro/tona, iar cele pentru cafea vor fi mentinute si in 2012, desi eliminarea lor era programata inca din 2010.

De asemenea, toate companiile care nu si-au reevaluat cladirile in ultimii trei ani vor plati impozite majorate pana la 20% din valoarea de inventar. Procentul va urca la 40% in cazul in care operatiunea nu a fost efectuata in ultimii cinci ani.

Devansarea termenului de depunere a declaratiei anuale de impozit pe profit de la 25 aprilie la 25 martie inclusiv a anului urmator, este o alta prevedere extrem de importanta pentru firmele din Romania.

Orice venit, impozitat din prima luna

Noul Cod Fiscal va mentine obligatia de plata a impozitului pe veniturile obtinute din orice sursa de catre o persoana fizica rezidenta romana, cu domiciliul in Romania, pentru inca trei ani urmatori celui in care are loc schimbarea rezidentei acesteia intr-un stat cu care Romania nu are incheiata conventie de evitare a dublei impuneri...Realitatea.net

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu