Noutati

Subscription

You can subscribe to Red Carpet by e-mail address to receive news and updates directly in your inbox. Simply enter your e-mail below and click Sign Up!

TOP 5 Most Popular Post

    Test

    www.onestivideo.blogspot.ro

    Faceți căutări pe acest blog

Comentarii Recente


    Showbiz Rightnow!

    Hilary Duff on cosmopolitan 2015 cover

News

News

Coplata intra in vigoare peste o luna. Cat platim pentru vizita la medic si cine sunt cei scutiti 0 Comments

By Admin
marți, 29 noiembrie 2011 | Posted in

Camera Deputatilor a adoptat, in calitate de for decizional, proiectul de lege care prevede introducerea mecanismului de coplata in sistemul medical din Romania.

Odata cu intrarea in vigoare a legii, vom plati pentru serviciile medicilor de familiei sau ale medicilor specialisti din spitale, insa nu si pentru pentru asistenta medicala de urgenta.

Este vorba despre Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Noul act normativ prevede introducerea tichetului moderator de sanatate pentru coplata unor servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, acesta fiind un angajament al Executivului fata de Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

Coplata reprezinta contributia asiguratului la sistemul de sanatate, incasata suplimentar fata de cea decontata din fondul national unic al asigurarilor de sanatate. Astfel, documentul justificativ prin care se face dovada coplatii serviciilor medicale este tichetul moderator pentru sanatate, urmand ca modelul si modul de utilizare a acestuia sa se aprobe prin ordin comun al Ministerului Sanatatii si al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Suma prevazuta drept coplata se va calcula procentual din valoarea serviciilor medicale asa cum sunt prevazute in contractul-cadru. Cuantumul acestei sume si valoarea serviciilor medicale vor fi stabilite ulterior, prin Contractul-cadru privind acordarea asistentei medicale, cu precizarea ca, in cursul unui an, suma perceputa drept coplata nu poate depasi a douasprezecea parte din valoarea veniturilor nete anuale realizate.

Potrivit expunerii de motive, tichetul va reprezenta o suma de bani, in limita a cel mult 600 de lei pe an calendaristic pe care pacientul o va plati pentru consultatii, spitalizari, analize de laborator sau investigatii. Peste aceasta suma, orice act medical va fi gratuit.

Pentru o simpla vizita la medicul de familie, romanii vor plati 5 lei, pentru un medic specialist 10 lei, iar pentru o internare de o saptamana intr-un spital de stat, 100 de lei.

Sunt scutiti de la coplata:

• Pensionarii cu venituri de cel mult 700 lei/luna;

• Copiii cu varsta de pana la varsta de 18 ani, dar si tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 ani si 26 de ani care nu beneficiaza de niciun venit;

• Bolnavii inclusi in programele nationale de sanatate, pentru programele aferente bolii de baza, daca nu realizeaza venituri din munca.

Sursa: StirileProTv

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

Leave a reply

0 comentarii for "Coplata intra in vigoare peste o luna. Cat platim pentru vizita la medic si cine sunt cei scutiti"