S-a redeschis punctul vamal de la Onesti | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

S-a redeschis punctul vamal de la Onesti

3.9.11

Punctul de vamuire a coletelor din Onesti se redeschide. Dupa doua luni, presedintele ANAF si-a schimbat pozitia, insa numai dupa scandaluri, tensiuni si proteste din partea onestenilor si a autoritatilor locale.

La inceputul lui iulie, punctul vamal de la Oficiul Postal numarul 3 din Onesti a fost inchis prin decizia lui Sorin Blejnar de a restructura toate institutiile subordonate ANAFului, inclusiv vamile. De atunci, cei de pe Valea Trotusului, care primeau pachete din strainatate aveau de facut un drum in Bacau pentru al putea primi. Nemultumirile si tensiunile au aparut imediat. "Sunt situatii in care vin persoanele sa isi ridice coletele si nu au un document, o factura si sunt obligati sa se intoarca in Onesti sau in localitatea unde au ei domiciliu. Va dati seama ca astfel de situatii genereaza foarte multa tensiune si foarte multe probleme", a declarat Valentin Grosu, directorul executiv al Directiei Judetene de Accize si Operatiuni Vamale Bacau.

Solutia a fost gasita tot de cei din Bacau. Unul dintre angajatii Vamii locuieste in Onesti si a fost de acord ca doua ore pe saptamana sa fie detasat. "Am decis, cu acordul ANV si ANAF sai reduc programul cu doua ore la directia judeteana si sal trimit la Onesti", a explicat Grosu. Punctul vamal va fi deschis de pe 9 septembrie, iar cei care primesc colete le vor putea ridica doar in zilele de vineri, intre 12.00 si 14.00.Cristina Maria Cucu

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu