Jaf, atac armat si luare de ostatic la o sala de jocuri mecanice din Onesti | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Jaf, atac armat si luare de ostatic la o sala de jocuri mecanice din Onesti

4.9.11


Un fapt fara precedent la Onesti s-a petrecut in noaptea de vineri spre simbata, la o sala de jocuri mecanice, Delphi Bet, situata pe malul Casinului, linga podul de la Mal, unde un individ mascat a intrat inarmat cu un cutit, a amenintat-o pe angajata firmei sa-i dea banii, apoi a sarit cu cutitul la body-guardul sosit la fata locului, dupa care a luat-o ostatica pe lucratoare si i-a pus arma la git, dar atacatorul a fost imobilizat cu rapiditate.

Totul a durat cam 3 minute, iar evenimentul a fost surprins de camerele de supraveghere din sala. Patronul firmei nu a dorit sa faca publice imaginile, dar a permis vizualizarea inregistrarilor. In filmuletul facut cu camerele de supraveghere se vede cum faptasul patrunde pe usa salii de jocuri mecanice la ora 1,45, moment in care in interior nu se afla nici un client, ci doar angajata, o femeie tinara, care se afla in incaperea de la etaj.

Purtind cagula pe fata si manusi, atacatorul a urcat scarile si a amenintat-o pe lucratoare cu un cutit de mari dimensiuni, fortind-o sa coboare in sala de la parter, acolo unde se afla seiful cu bani. Cind a ajuns acolo, femeia a actionat butonul alarmei silentioase, fara ca faptasul sa o vada.

“Merita toate felicitarile pentru modul in care a actionat, desi ea era de curind angajata, de doar doua saptamini”, ne-a spus patronul salii de jocuri. Alarma a sunat la dispeceratul firmei de paza Prot & Guard, iar agentii s-au indreptat in graba catre locul faptei. In timp ce acestia se aflau pe drum, mascatul de la sala de jocuri mecanice incerca din rasputeri sa smulga seiful din locul in care se afla fixat. Pe masa in care era prins seiful au ramas multe urme de cutit, de la incercarile repetate ale barbatului cu cagula de a-l desprinde si a-l sustrage.

Jaf pentru medicamente

La ora 1,48, pe usa localului a intrat body-guard-ul sosit la fata locului, moment in care faptasul a lasat seiful si a sarit cu cutitul catre agent. Luat prin surprindere de agresivitatea atacatorului, body-guard-ul s-a retras rapid, cu spatele, iar cind a ajuns afara a inchis usa in fata mascatului care venea cu cutitul spre el.

Dupa doar citeva fractiuni de secunda, agentul a deschis din nou usa si a patruns iar in incapere. De aceasta data, barbatul cu cagula s-a retras pina in locul in care se afla angajata, a prins-o pe femeie din spate, a imobilizat-o cu o mina, iar cu cealalta i-a pus cutitul la git.

Prin gesturi, faptasul dadea de inteles ca ii va face rau femeii luate ostatica, daca body-guard-ul ar fi intervenit. Descumpanit, agentul a ramas pe loc citeva momente, la mica distanta de agresor. Apoi, la un moment pe care el l-a considerat prielnic, body-guard-ul a intervenit cu rapiditate, si l-a prins pe atacator de mina in care tinea cutitul, timp in care angajata s-a smuls din strinsoarea agresorului.

A urmat o lupta scurta intre agent si faptas, dupa care omul cu cagula a tisnit in viteza catre usa, incercind sa fuga din sala. Insa la usa il astepta cel de-al doilea body-guard, care l-a trintit la pamint. A venit si body-guard-ul din sala, iar cei doi agenti l-au imobilizat pe agresor si i-au smuls cagula de pe fata. La scurt timp, au ajuns si politistii la fata locului, care l-au retinut pe faptas.

Din primele cercetari, a reiesit ca acesta era un tinar de 30 de ani, care lucra ca mecanic auto la o societate comerciala din Onesti, dupa cum ne-a spus patronul salii de jocuri mecanice, dar si surse din cadrul firmei de paza Prot & Guard.

“Spunea ca are cancer si ca ii trebuia bani pentru medicamente, dar nu avea decit o boala de piele, din cite am auzit, si, oricum, nu cred ca acesta era motivul pentru care a incercat sa comita jaful, intrucit el cistiga destul de bine ca mecanic auto – ne-a spus patronul salii de jocuri mecanice.

Seful lui spune ca era un baiat linistit, care nu i-a facut probleme, iar cind a comis fapta nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice, a drogurilor sau a etnobotanicelor”.

Patronul salii Delphi Bet a tinut sa aprecieze si profesionalismul cu care au actionat agentii de paza. “Cred ca e singurul caz de acest gen din tara, in care faptasul sa procedeze de o asa maniera si sa fie si prins in flagrant – a apreciat patronul. Totusi, agentii de paza au intirziat un pic pentru ca au fost nevoiti sa stea cu masina la semafor, intrucit nu au voie sa treaca pe rosu si nici sa foloseasca girofar sau semnale acustice. E vorba de 30 de secunde, insa acele 30 de secunde ar fi putut fi fatale”.

Atacatorul risca acum sa stea ani grei dupa gratii, dar se mai fac cercetari si in legatura cu un presupus complice pe care fatasul l-ar fi avut. Camerele de supraveghere au mai suprins inca un individ suspect, care a vizitat sala inainte de atac. Dar si faptasul a fost filmat in momentul in care s-a aflat in recunoastere, cu citeva ore inainte de producerea atacului.

George MARTIN


Ziarul de Bacau

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu