Noutati

Subscription

You can subscribe to Red Carpet by e-mail address to receive news and updates directly in your inbox. Simply enter your e-mail below and click Sign Up!

TOP 5 Most Popular Post

    Test

    www.onestivideo.blogspot.ro

    Faceți căutări pe acest blog

Comentarii Recente


    Showbiz Rightnow!

    Hilary Duff on cosmopolitan 2015 cover

News

News

Cursuri pentru ingrijirea batranilor la domiciliu la Parohia Harja,Protopopiatul Onesti 0 Comments

By Admin
vineri, 2 septembrie 2011 | Posted in

Persoanele fără locuri de muncă sau cele interesate în recalificarea profesională pot alege calificarea în domeniul îngrijirii bătrânilor la domiciliu. Cursurile se desfăşoară în perioada 15 august 2011 – 30 septembrie 2011, la Centrul rezidenţial de îngrijire a persoanelor vârstnice „Sfântul Ştefan cel Mare” de la Hârja, în parteneriat cu Centrul Diecezan Iaşi, informează site-ul epr.ro.

„Cursurile fac parte dintr-un proiect de incluziune pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate. Acest proiect este unul finanţat din fonduri europene, se desfăşoară pe o perioadă de trei ani şi este derulat de Caritas Iaşi. Scopul proiectului este reintegrarea pe piaţa muncii fie a persoanelor care sunt şomere, fie a persoanelor care datorită unor boli nu au mai putut participa pe piaţa muncii într-o anumită perioadă de timp. Tot în cadrul acestui proiect se doreşte ajutorarea persoanelor care datorită stării de sănătate precare au nevoie de ajutor pentru efectuarea activităţilor cotidiene sau au nevoie de îngrijire medicală permanentă. Totodată se oferă şi consiliere celor ce se află în căutarea unui loc de muncă”, a declarat preotul Ilarion Mîţă, parohul Parohiei Hârja.

Acest proiect se desfăşoară în şase locaţii din Moldova şi judeţul Harghita. La Centrul rezidenţial de îngrijire a persoanelor vârstnice „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” de la Hârja, a cărui activitate social-filantropică se derulează sub coordonarea directă a Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, ca şi centru de formare, se mai asigură: personal specializat care să coordoneze şi să participe la evaluarea desfăşurării practicii, desemnarea, din rândul personalului propriu, a unui îndrumător de practică, ţinerea evidenţei documentelor de practică şi monitorizarea aplicării acestora în timpul desfăşurării stagiului de practică etc.

Totodată, Centrul de la Hârja este implicat într-un proiect de parteneriat cu Crucea Roşie, în vederea desfăşurări cursurilor de calificare infirmier-soră Crucea Roşie.

basilica.ro

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

Leave a reply

0 comentarii for "Cursuri pentru ingrijirea batranilor la domiciliu la Parohia Harja,Protopopiatul Onesti"