Moş Crăciun vine şi anul acesta? | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Moş Crăciun vine şi anul acesta?

17.12.20

Satul lui Moș Crăciun e aproape pustiu. Deși în această perioadă a anului soseau deja turiști din toată lumea, acum doar localnicii mai bat la ușa Moșului.
 Moş Crăciun este un personaj mitologic care împarte cadouri tuturor copiilor în noaptea de Crăciun (de 24 spre 25 decembrie).

Chiar dacă mitul poate varia de la zonă la zonă, în special în funcţie de clima în perioada Crăciunului (care pleacă de la o iarnă îngheţată în emisfera nordică şi ajunge la o vară călduroasă în emisfera sudică), în general Moş Crăciun este imaginat ca fiind îmbrăcat într-un costum roşu, având o barbă lungă şi albă şi locuind într-o ţară nordică (mai frecvent în Finlanda sau în Canada).

Spiriduşii îl ajută la pregătirea cadourilor în atelierul Moşului. El împarte cadourile cu ajutorul unei sănii zburătoare, ce este trasă de reni.

 Cu un Paște petrecut în stare de urgență și un concediu de vară făcut acasă, mulți se întreabă care va fi soarta Crăciunului 2020. Nu una foarte fericită, e răspunsul antreprenorilor din Laponia, ținutul lui Moș Crăciun.

 Crăciunul va veni, dar cât de fericit va fi, asta rămâne de văzut.

 






0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu