La mulți ani, Nadia Comăneci! | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

La mulți ani, Nadia Comăneci!

12.11.20


 La mulți ani, Nadia Comăneci! Steaua gimnasticii mondiale s-a născut la 12 noiembrie 1961 la
Onești.

Nadia este prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic de gimnastică. Este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile.

 Nadia Comăneci – fata care a sfidat legile gravitaţiei, care a învins computerul şi care a scris istoria gimnasticii mondiale.

 O întreagă LUME, ştie că Oneştiul este sinonim cu GIMNASTICA, datorita Nadiei.

Performanţa ei inegalabilă a făcut să revoluţioneze gimnastica mondială, câştigarea de trei ori consecutiv a titlului de campioană europeană absolută, performanţele ei excepţionale, personalitatea şi celebritatea dobândite i-au determinat o popularitatea legendară. Timpul nu a estompat cu nimic strălucirea ei. În pragul mileniului III, Comitetul Internaţional Olimpic i-a decernat trofeul “SPORTIVA SECOLULUI”, iar Federaţia Internaţională de Gimnastică i-a conferit, în anul 2000 titlul de “GIMNASTA SECOLULUI”. 

 Obţinerea primei note de 10 a NADIEI COMĂNECI, face sa-şi câştige locul binemeritat şi de neînlocuit în gimnastica mondială, făcând să pălească pentru câteva minute până şi revoluţionara apariţie a computerului, pus în imposibilitatea de a afişa nota zece, nota determinată de perfecţiunea evoluţiei PĂSĂRII MĂIESTRE la Montreal. Nadia a rupt barierele performanţelor sportive, „Punând aripi corpului său suplu şi tânăr, sa transforme Olimpiada într-un zâmbet de copil, deschizând noi ritmuri plastice posibilităţilor corpului uman, pe care l-a scos din realitatea cotidiană şi le-a îmbrăcat într-o legendă atrăgătoare, reuşind, cu graţia sa iradiantă de copil, cu farmecul şi faţa ei zâmbitoare, să câştige într-un timp record admiraţia şi dragostea tuturor, ea fiind într-un fel, o justificare a Olimpiadelor de până acum şi a celor ce vor veni”. Cu măiestria şi tehnica aproape de neconceput pentru un copil de paisprezece ani, ne-a „obligat” într-un anumit fel să ducem mai departe ceea ce ea a început, încercând, fiecare dintre noi, prin muncă, ambiţie, perseverenţă şi experienţă, să o reprezentăm şi să-i ducem numele cu mândrie mai departe.

LA MULTI ANI!

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu