19 noiembrie - Ziua Internațională a Bărbatului | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

19 noiembrie - Ziua Internațională a Bărbatului

18.11.20

Ziua bărbatului a fost declarată pe data de 19 noiembrie, iar evenimentul este celebrat în peste 60 de state, printre care si Romania.

Încă din anii 1960 a existat solicitarea pentru o zi internațională a bărbatului, moment în care s-a raportat faptul că mulți bărbați încearcă să transforme ziua de 23 Februarie în ziua lor, drept echivalentul zilei de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeilor.

 Discuții similare au mai avut loc până în anul 1990, atunci când au avut loc primele încercări de a organiza o zi internațională a bărbaților. Evenimentul a fost promovat cu succes în 1993 și 1994, dar în anul 1995 audiența a fost foarte mică, iar din această cauză a fost întrerupt orice plan de a continua acest eveniment și în anii următori.

 În România, la 3 februarie 2016, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege pentru declararea zilei de 8 martie - Ziua femeii şi 19 noiembrie - Ziua bărbatului, ţara noastră aliniindu-se şi ea acestei sărbători internaţionale. Potrivit raportului Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, ''propunerea legislativă are ca obiect de reglementare declararea zilei de 8 martie - Ziua femeii şi 19 noiembrie - Ziua bărbatului, având drept scop eliminarea discriminării dintre femei şi bărbaţi şi creşterea gradului de conştientizare privind concilierea vieţii de familie cu viaţa profesională. Sărbătorirea zilei femeii şi a zilei bărbatului este un prilej pentru a îmbunătăţi relaţiile dintre sexe, de a evidenţia realizările şi contribuţiile lor la comunitate, familie, căsătorie şi prezentarea unor modele de urmat


0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu