A început înscrierea copiilor la grădiniță pentru anul școlar 2020-2021 | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

A început înscrierea copiilor la grădiniță pentru anul școlar 2020-2021

9.6.20
Luni, 8 iunie, au început înscrierile online la grădiniță pentru copiii care nu au frecventat până acum acest tip de învățământ. Aceste înscrierile se desfășoară în două etape: 8 iunie – 3 iulie și 20 iulie – 10 august. Înscrierile și pot fi făcute online, telefonic sau prin fax, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației. De asemenea, dacă nu reușesc prin aceste metode, părinții se pot deplasa la sediul grădiniței pentru a-și înscrie micuții. Reînscrierea copiilor care au frecventat grădinița şi doresc să o frecventeze și în anul școlar 2020-2021 s-a desfășurat în perioada 25 mai – 5 iunie. În situația în care, într-o unitate de învățământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice. Criteriile generale de departajare sunt următoarele:
  • existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
  • existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
  • existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă;
  • existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, însoțit de certificatul de orientare școlară, eliberat de Comisia de orientare școlară și profesională.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu