Aparatul de testare în masă pentru COVID-19 va intra in funcțiune de săptămâna viitoare | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Aparatul de testare în masă pentru COVID-19 va intra in funcțiune de săptămâna viitoare

24.4.20
Laboratorul de biologie moleculară care va permite testarea în masă pentru COVID-19  va intra in functiune de săptămâna viitoare

S-a finalizat montajul laboratorului.
Incepe faza de punere in functiune si probe.



S-a finalizat montajul laboratorului.
Incepe faza de punere in functiune si probe.
Personalul de specialitate a început asamblarea extractorului, amplificatorului, hotei PCR, centrifugii şi vortexului, componentele acestui laborator de biologie moleculară care va permite testarea în masă pentru COVID-19. Dată fiind complexitatea echipamentului, operaționalizarea sa – inclusiv realizarea testelor de probă - va putea fi făcută cel mai probabil de săptămâna viitoare.
Pe de altă parte, al doilea aparat ajuns, tot datorită donaţiilor, în dotarea spitalului municipal, Analizorul Automat de Chemiluminiscenţă iFlash 1800-A care face determinarea cantitativă a anticorpilor IgM şi IgG Sars-Cov-2, va începe de mâine efectuarea testelor.
Mai exact, acest dispozitiv poate determina prezența cantitativă a anticorpilor IgG Sars-Cov-2, ceea ce indică faptul că pacientul a trecut prin boală, în timp ce prezența în număr mare a anticorpilor IgM Sars-Cov-2 indică faptul că pacientul este infectat la momentul testării.
De asemenea, pe lângă bolile infecţioase, acest aparat poate analiza printre altele, parametri pentru Afecţiuni endocrine şi tiroidiene, Fertilitate, Markeri tumorali, Markeri cardiaci, Afecţiuni renale, Fibroză hepatică sau Alergeni.


  Felicitări Edi Tarcuta si Zarzu Mihai, cei care au iniţiat şi participat la campania de strângere de fonduri şi s-au ocupat de achiziţionarea acestor dispozitive medicale, pentru efortul şi dăruirea de care dau dovadă în această perioadă dificilă!!!



0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu