Zi de bucurie în Parohia “Buna Vestire” Mănăstirea Cașin | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Zi de bucurie în Parohia “Buna Vestire” Mănăstirea Cașin

12.3.20
"Lumina lui Hristos luminează tuturor"
Zi de bucurie în Parohia “Buna Vestire” Mănăstirea Cașin II, unde Sfântul Simeon Noul Teolog, ocrotitor al Sfintei biserici, a fost prăznuit în ziua pomeniri sale. Singura biserică din Patriarhia Română ocrotită de marele mistic bizantin, și-a sărbătorit hramul, într-o atmosferă specifică Postului Mare, dar nelipsita de întâlnirea cu lumina din inimă.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, un sobor de preoți din Protopopiatul Onești în frunte cu parintele protoiereu Ioan Bârgăoanu s-au rugat împreună cu un mare număr de credincioși.
Ziua a debutat cu săvârșirea Utreniei, Acatistului și a Ceasurilor, urmate de Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite. Rânduiala Euharistica specifica Sfântului și Marelui Post, Liturghia atribuită Sfântului Grigorie Dialogul, Episcop al Romei, aceasta a marcat atât pomenirea autorului ei (12 martie alături de Cuv. Simon Noul Teolog și Cuv. Teofan Marturisitorul) precum și unitatea în jurul Sfântului Potir, prin împărtășirea cu Sfintele Taine a unui număr mare de credincioși.
În continuare s-a săvârșit slujba Aghesmei Mici și Taina Sfântului Maslu, la care s-au adăugat cereri speciale pentru invocarea milei lui. Dumnezeu în vreme de neputință și boli molipsitoare.
În contextul noii epidemii de Coronavirus(Covid 19), conform îndrumărilor Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, s-a rostit și Rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii.
La final parintele protoiereu Ioan Bârgăoanu, parohul bisericii Sfântul Simeon Noul Teolog și Buna Vestire de pe Valea Cașinului, a mulțumit soborului preoților dar și credincioșiosilor invitându-i pe toți la o agapa frățească pregătită în așezământul social-filantropic Sf. Cuv. Antipa de la Calapodești!
"Cel ce pe cei ce fier­­binte se pocăiesc, cu mila îndurării îi cu­rățești și îi luminezi și cu lumina îi unești, părtași Dumnezeirii Tale fă­cân­­du-i fără pizmu­ire," Hristoase Dumnezeule, pentru rugăciunile Sfântului Simeon Noul Teolog, miluiește-ne pe noi.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu