Solidari în fața coronavirusului | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Solidari în fața coronavirusului

24.3.20
ÎMPREUNA PENTRU SANATATEA NOASTRA!
Pornită la iniţiativa a doi oneşteni, Mihai Zarzu şi Edi Tărcuţă, zilele acestea se desfăşoară în Onești o campanie de strângere de fonduri necesare achiziționării de echipamente medicale indispensabile în lupta împotriva noului coronavirus. Încă de la început m-am alăturat acestui demers important pe care îl sprijin necondiţionat în calitate de primar dar şi de simplu cetăţean. În cadrul discuţiilor purtate cu managerul spitalului, dl Gelu Nicolcea impreuna cu alte cadre medicale, dl Tarcuta si dl Zarzu ne-au propus initial achiziționarea unor teste rapide ce pot detecta infectarea cu noul virus Covid -19.
In prima discuție avuta sâmbătă dimineața la Spitalul Municipal Onesti, propunerea mea a fost sa achiziționăm un aparat de testare în masă COVID-19 ultraperformant, cu ajutorul căruia pot fi testate un număr mare de persoane.
Aceasta campanie derulată de către cei doi, dl Zarzu si dl Tarcuta în parteneriat cu Spitalul Municipal ”Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești, prin intermediul Asociației ”Septembrie Medical Oneștean” este sprijinită de numeroşi oameni de afaceri din Onesti și alte persoane juridice si fizice binevoitoare. De asemenea, am putea primi un ajutor foarte important din partea companiei Dedeman, cu care am discutat in prealabil posibilitatea achiziționării a acestui important dispozitiv medical.
Ieri, in cadrul unei noi întâlniri cu toți cei implicați, am stabilit ca in situația în care achiziționarea aparatului devine irealizabilă din diferite motive (stoc epuizat, termen de livrare crescut etc), fondurile colectate sa fie folosite pentru achiziționarea de alte echipamente, respectiv ventilatoare portabile și staționare, monitoare de funcții vitale, injectomate, materiale de protecție și dezinfecție destinate luptei împotriva virusului COVID-19.
În acest sens, joi, 26.03.2020, voi supune aprobării Consiliului Local al Municipiului Onești un proiect de hotărâre, prin care vom contribui financiar de la bugetul local al Municipiului Onești cu suma de 100.000 lei și suplimentarea cu aceeași sumă a transferurilor către Spitalul Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” Oneşti. Acest lucru este posibil prin diminuarea prevederilor bugetare aprobate la capitolul ”alte activităţi cultural-artistice şi religioase", avand ca scop achiziționarea unui aparat ultraperformant de testare COVID-19.
După achitarea integrala a aparatului de testare împotriva virusului Covid-19, voi propune un nou proiect de rectificare a bugetului local, pentru a susține financiar întreaga lucrare de amenajare a spațiilor necesare instalării laboratorului de testare precum si a instalațiilor conexe, astfel încât sa optimizam timpul la maxim.
În aceste momente de grea încercare, fac apel la toți doritorii să susțină lupta împotriva pandemiei cu donații în produse, echipamente, aparatură medicală printr-un contract de donație sau sponsorizare, încheiat cu Asociația ”Septembrie Medical Oneștean”, cu sediul la Spitalul Municipal Onești. Personal voi dona o suma de bani și voi ruga toți consilierii locali care au aceasta posibilitate, sa faca la fel.
Doar impreuna, prin colaborare, responsabilitate și solidaritate putem realiza acest proiect si vom putea depasi aceasta perioada dificila!

Cont: RO47BTRLRONCRT0263457601 BANCA TRANSILVANIA
Asociația ”Septembrie Medical Oneștean”
Sediul: sat Bălăneasa, comuna Livezi, jud. Bacău
CUI: 33474949



Nicolae Gnatiuc - primar Onesti

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu