Ultima Oră! Măsuri pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus în municipiul Oneşti | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Ultima Oră! Măsuri pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus în municipiul Oneşti

13.3.20
Astăzi au fost adoptate noi măsuri pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus în municipiul Oneşti:

 Toate spațiile publice, incluzând echipamente, mobilier urban, locuri de joacă etc, ce aparțin domeniului public al Municipiului Onești vor fi dezinfectate de angajații SC Domeniul Public și Privat Onești SA, cu materialele avizate de Ministerul Sănătății. 
 Vom extinde acțiunea de dezinfecție la sediul primăriei și la toate sediile instituțiilor subordonate.
 Biblioteca Radu Rosetti , Cinema Capitol, Muzeul de Istorie şi Centrul de Tineret își vor suspenda activitatea cu publicul.
 Poliția Locală va lua legătura cu asociațiile de proprietari pentru a se identifica toate persoanele aflate în evidenţă DSP ca autoizolate la domiciliu.
 Vom înfiinţa echipe mixte formate din personalul Direcției de Asistență Socială și Poliția Locală, care vor monitoriza persoanele cu situaţie specială aflate în evidenţă DGAS pentru a ne asigura că starea de sănătate este corespunzătoare şi nu duc lipsă de alimente şi apa.
 Monitorizarea respectării măsurilor de carantină pentru toate persoanele asimptomatice, care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă și se află autoizolate la domiciliu în Municipiul Onești se va face de către Direcția Generală de Asistență Socială Onești, Serviciul Public de Poliție locală și Poliția Municipiului Onești, pe baza evidenței transmise de Direcția de Sănătate Publică Bacău( Așteptam Listele!!!!) aplicând sancțiuni în caz de neconformare.
 Căutam cele mai bune soluții pentru interacţiunea la distanță (telefonic sau online) cu cei interesaţi în a obține informații, documente, autorizații, avize, etc.
 Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.
  Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.
  Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
 
 Dragi oneşteni, trebuie să conştientizăm că este foarte important să respectăm cu toții recomandările specialiștilor și să evităm, pe cât posibil, a ne expune în zone aglomerate. Mai mult decât atât, fac apel la cei care vin din zonele afectate să respecte termenul impus de 14 zile de autoizolare. Este cea mai sigură metodă pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi nouă de infectarea cu acest nou coronavirus.

Sursa Video: Acum Tv Facebook

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu