Procesiunea cu Sf. Icoane și Marșul pentru Viață - Târgu Ocna | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Procesiunea cu Sf. Icoane și Marșul pentru Viață - Târgu Ocna

9.3.20
Procesiunea cu Sfintele Icoane și Marșul pentru viață la Târgu Ocna
Luna Martie este cu adevărat o lună binecuvântată. Având ca punct central marea sărbătoare a Bunei Vestiri, momentul „plinirii vremii”,după cum mărturisește Sf. Ap. Pavel în Epistola către Galateni, a fost rânduită a fi „LUNA pentru VIAȚĂ” în toate părțile țării. Astfel, pe tot cuprinsul Patriarhiei Ortodoxe Române au loc activități de susținere a vieții, campanii de înștiințare a tinerei generații, procesiuni și multe alte ateliere.
În Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, și îndeosebi în Protoieria Onești, activitățile PROVIAȚĂ au continuat în data de 8 martie, când, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, s-a desfășurat tradiționala procesiune cu Sfintele Icoane și de asemenea Marșul pentru Viață în orașul-stațiune Târgu-Ocna. Sub protia părintelui protopop Ioan Bârgăoanu, înconjurat fiind de preoți și credincioși din oraș și împrejurimi, s-a săvârșit prima parte a Acatistului Bunei-Vestiri în biserica Buna Vestire - Răducanu.
Deplasarea s-a făcut mai apoi până la biserica Sfinților Arhangheli, unde, poposind cu toții câteva clipe, s-au citit rugăciuni de sfințire a icoanelor purtate de credincioși și s-au împărțit din partea parohiei flori tuturor credincioaselor prezente și mucenici tuturor participanților. Pe drum s-au intonat imne și cântări din perioada Postului Mare, mărturisind prin cântări și mesaje importanța și darul sacru al vieții. Ultimul popas s-a făcut la biserica Adormirea Maicii Domnului – Precista, unde s-a citit partea a doua a Acatistului. Părintele Protopop a rostit un cuvânt de folos, subliind importanța Sfintelor Icoane și locul lor în viața fiecărui creștin ortodox, mai ales în aceste vremuri tulburi și de încercare. De asemenea, din partea Departamentului Provita al Protoieriei Onești, pr. dr. Petru Pavăl a expus participanților la procesiune de ce este bine să luptăm pentru fiecare viață și care este rolul participării fiecăruia dintre cei prezenți la un astfel de marș. Totodată a amintit faptul că VIAȚA este forma divină a iubirii.


0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu