Oborul din Onești este închis temporar! | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Oborul din Onești este închis temporar!

19.3.20
În contextul instituirii prin decret prezidențial a stării de urgență pe întreg teritoriul României, ieri 18.03.2020, în cadrul Ședinței Extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Onești, au fost aprobate trei hotărâri de consiliu pentru stabilirea unor noi măsuri de combatere și prevenire a răspândirii COVID-19.


Se sistează temporar activitățile economice din cadrul Oborului Săptămânal ce se desfășoară în fiecare zi de sâmbătă, atât în incinta Oborului cât și pe străzile adiacente, cu excepția parcării pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone.




1. Se menține valabilitatea tuturor documentelor eliberate de Serviciului Public- Administrația Pieței, Bazarului, Oborului și Parcării din Municipiul Onești, care expiră pe perioada stării de urgență.
2. Pe durata stării de urgență, se dublează termenele legale stabilite pentru soluționarea petițiilor și a solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informațiile de interes public.
3. Se sistează temporar activitățile economice din cadrul Oborului Săptămânal ce se desfășoară în fiecare zi de sâmbătă, atât în incinta Oborului cât și pe străzile adiacente, cu excepția parcării pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone.
4. Directorul Administrației Pieței, Bazarului, Oborului și Parcării Onești din Municipiul Onești va instititui măsuri pentru restricționarea accesului cetățenilor în spațiile închise din cadrul Pieței Agroalimentare, astfel încât numărul maxim de persoane care vor staționa în aceste spații va fi de 30 concomitent.
5. În vederea efectuării operațiunilor de dezinfecție zilnică a ușilor interioare / exterioare precum și a mobilierului, se modifică orarul de funcționare al Pieței Agroalimentare Onești, respectiv 08:00-17:00.
6. Directorul Administrației Pieței, Bazarului, Oborului și Parcării din Municipiul Onești va instititui măsuri pentru dezinfectarea frecventa a tuturor spațiilor expuse publicului.
Aceesul in piata doar prin usile laterale
7. Personalul din cadrul Administrației Pieței, Bazarului, Oborului și Parcări care desfășoară relații directe cu comercianții și contact direct în spațiile de comercializare, va fi dotat cu soluții dezinfectante, măști și mănuși de protecție pe care sunt obligați să le poarte pe toată durata programului de lucru.
8. Directorul Administrației Pieței, Bazarului, Oborului și Parcării Municipiului Onești va instrui comercianții cu privire la regulile generale de prevenție, la dezinfecția frecventă a suprafețelor de comercializare, evitarea aglomerării de persoane și necesitatea păstrării unei distanțe de minim un metru între consumatori.
9. Directorul Administrației Pieței Bazarului, Oborului și Parcării din Municipiul Onești va contribui la campania de informare publică privind măsurile adoptate și activitățile desfășurate la nivel local împotriva COVID-19.
Dragi oneșteni, trebuie să ne revizuim atitudinea și să fim responsabili! Nu mai este o opțiune, este o obligație! Legal și moral trebuie să respectăm măsurile personale de autoprotecție și siguranță impuse!

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu