Noi măsuri de prevenire a răspândirii infecțiilor cu coronavirus, prin acordarea de sprijin persoanelor în vârstă de peste 65 ani | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Noi măsuri de prevenire a răspândirii infecțiilor cu coronavirus, prin acordarea de sprijin persoanelor în vârstă de peste 65 ani

23.3.20
Continuă adoptarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu coronavirus, prin acordarea de sprijin persoanelor în vârstă de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor din municipiul Onești. 

 
 Astăzi a avut loc Ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență în care a fost adoptată Hotărârea nr. 3/23.03.2020 conținând acțiunile clare pe care le vor pune în aplicare specialiștii din cadrul DGAS Onești, astfel încât să fie limitat cât mai mult riscul expunerii persoanelor vârstnice la infecțiile provocate de COVID-19:
📍 Se instituie numărul unic la care pot apela persoanele în vârstă de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor din municipiul Onești, în vederea solicitării sprijinului specializat de procurare alimente de bază sau medicamente: 0755.615.910 care va funcționa de luni – vineri între orele 08:00 – 16:00.
📍 Se vor contacta asociațiile și fundațiile umanitare cu care există parteniate în derulare având ca scop sprijinirea persoanelor în vârstă de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor din municipiul Onești.
📍 Angajații DGAS Onești și voluntarii vor achiziționa produsele alimentare care acoperă necesitățile de bază sau medicamente necesare solicitanților. Produsele vor fi achitate de către beneficiari pe baza bonului fiscal.
📍 Angajații DGAS Onești și voluntarii vor sprijini persoanele în vârstă de peste 65 ani, fără susținători sau altă formă de ajutor din municipiul Onești care necesită deplasare pentru asistență medicală la medicul de familie care nu poate fi amânată și nici realizată la distanță, prin asigurarea unui mijloc de transport din partea Direcției Generale de Asistență Socială Onești în vederea deplasării la medicul de familie, respectiv sprijin pentru procurarea medicamentelor prescrise din rețeta eliberată de către acesta. Produsele vor fi achitate de către beneficiari pe baza bonului fiscal.
📍 Direcția Generală de Asistență Socială Onești va pune la dispoziția persoanelor vulnerabile bunurile și materialele primite de la asociațiile și fundațiile umanitare care corespund din punct de vedere al termenelor de valabilitate a produselor și a condițiilor de igienă. Hrana caldă va fi primită doar de la agenții economici autorizați de către Direcția de Sănătate Publică Bacău și Direcția Sanitar-Veterinară Bacău și distribuită persoanelor vulnerabile.
📍 Monitorizarea respectării măsurilor de carantină pentru toate persoanele asimptomatice, care se întorc din zonele cu tramsmitere comunitară extinsă și se află autoizolate la domiciliu în Municipiul Onești se va face de către Direcția Generală de Asistență Socială Onești, pe baza evidenței transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al județului Bacău.



0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu