Credincioșii din întreaga țară, îndemnați să se roage împreună la ora 12.00, de Buna Vestire | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Credincioșii din întreaga țară, îndemnați să se roage împreună la ora 12.00, de Buna Vestire

24.3.20

Credincioșii din întreaga țară, îndemnați să se roage împreună la ora 12.00, de Buna Vestire

Miercuri, 25 aprilie, este mare Sărbătoare în Calendarul Ortodox. Creştinii sărbătoresc în această zi Buna Vestire. Cu această ocazie, Biserica Ortodoxă Română (BOR) îi invită pe enoriaşi la o rugăciune comună, nu în biserici, ci fiecare la el în casă. Rugăciunea comună va avea loc începând cu ora 12:00.

”Tatăl Nostru”-rostit la ora 12 și de catolicii din toată lumea

Papa Francisc a făcut apel la toţi credincioşii din lume să recite ”Tatăl Nostru” pe 25 martie la ora prânzului, un gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus.


Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.
Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.
În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, , precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.
Cancelaria Sfântului Sinod
VĂ ROG SĂ RĂMÂNEȚI ÎN CASĂ!
Datoria mea este să slujesc și asta am să fac. În fiecare zi de sărbătoare, sâmbăta și duminica o să oficiem Sfânta Liturghie, o să ne rugăm pentru ca Domnul să reverse mila Sa spre noi, să ne ocrotească pe toți, să dăruiască putere celor ce luptă în linia întâi și înțelepciune celor care ne conduc.
VĂ ROG SĂ RĂMÂNEȚI ÎN CASĂ!
Eu voi fi în biserică. Dumneavoastră rămâneți în casă. O să ne rugăm și nimic, niciodată nu va putea rupe comuniunea dintre noi.
VĂ ROG SĂ RĂMÂNEȚI ÎN CASĂ!
Am încredere în mila Domnului și nădăjduiesc să ne vedem curând, sănătoși, să aducem mulțumire pentru toate.
VĂ ROG SĂ RĂMÂNEȚI ÎN CASĂ!
Îmi sunteți tare dragi! Toți. Haideți să dăm dovadă de responsabilitate. Vor trece toate, pentru că toate trec și în multa Sa iubire de oameni Dumnezeu ne va ajuta.
VĂ ROG SĂ RĂMÂNEȚI ÎN CASĂ!
Să fiți binecuvântati !


 Pr. Cons. Zamfir Alexandru
Subscriu,
Pr Protopop Ioan Bârgăoanu.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu