FC Onești. O aventură de neuitat în prima ligă | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

FC Onești. O aventură de neuitat în prima ligă

14.7.20

Onești, micuțul orășel din vestul Moldovei, va rămâne mereu în istorie ca locul în care s-a născut și a făcut primii pași în gimnastică marea Nadia Comăneci. Succesele echipei de fotbal din localitatea de pe Valea Trotușului ar putea ușor să pălească în comparație cu acest amănunt. Însă la sfârșitul anilor ’90, ascensiunea grupării moldave a creat destule valuri în fotbalul românesc.

La Onești, urbe care în perioada comunistă a purtat și numele de Gheorghe Gheorghiu-Dej, s-a jucat fotbal încă din anii 1950, numai că fără rezultate notabile. Clubul local a funcționat sub diverse titulaturi, de la Chimia până la Trotușul, Energia sau MECON, și a pendulat timp de patru decenii între diviziile B, C și D. 

 Până la mijlocul anilor ’90, când în peisajul cenușiu al fotbalului oneștean a apărut Nicolae Puiu, un personaj pe cât de pasionat, pe atât de controversat, care avea să rămână în folclorul sportului din România. La inițiativa sa, două echipe locale au fuzionat și au format astfel gruparea FC Onești, continuatoare a vechiului club din oraș....Citeste aici tot articolul

Vezi meciuri cu FC Onesti aici

Fotografie via pagina de Facebook FC Onești


0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu