Fantanile arteziene din Onesti | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Fantanile arteziene din Onesti

16.7.20

Fantanile arteziene au constituit dintotdeauna o atractie pentru oameni. Acestea au devenit elemente indispensabile in proiectele de estetizare a localitatilor.
Pe langa rolul decorativ acestea au o contributie importanta si la eliminarea stresului, prin efecte relaxante si, totodata, purifica aerul si mentin umiditatea acestuia.
De-a lungul timpului si in Onesti s-au construit fantani arteziene, dar din pacate, unele din ele au fost lasate sa se degradeze, iar altele functioneaza doar ocazional

Fantanile arteziene reprezinta, de pilda, cea mai buna metoda de a imbina utilul cu esteticul, de a integra in mediul urban unul dintre elementele primordiale pentru supravietuire in asa fel incat acesta sa devina si o sursa de relaxare vizuala sau, in unele cazuri, chiar acustica. Fantani luminoase, fantani muzicale, fantani ca pretext pentru integrarea in spatiul public a unor lucrari de arta (elementul central al unei fantani sau al unei serii de fantani e creat mai intotdeauna printr-o sculptura, fie ea din piatra sau metal) se pot intalni si in Onesti si mereu constituie o sursa de atractie nu doar pentru turisti, ci si pentru localnici, in locurile publice sau in parcuri.

 
 In ton cu subiectul, am urmarit care e situatia fantanilor arteziene din Onesti. Daca nu cunosti contextul, ai putea doar remarca aspectul deteriorat al unora(vezi cel din parc), functionalitatea lor si oamenii care ies frecvent la plimbare in zonele respective. Ai putea zice, simplu, ca lucrurile stau bine si ca imaginea urbana din acest punct de vedere este demna de un oras ca Onesti. Fantana sferica de la pod arata destul de bine, dar putea sa dea si mai bine, daca era amplasata de pilda in sensul giratoriu de langa Piramida.
 Evident acum, toate acestea sunt greu de realizat. Jurnalistic vorbind, aceasta nu pare sa fie o stire, dar cum adesea planurile de acest gen nu sunt urmarite in timp, poate ar fi cazul sa punem degetul si pe ce mai trebuie realizat, nu numai pe lucrurile rezolvate. 
Majoritatea acestora au ceva vechime, deci mare parte dintre ele ar mai trebui renovate.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu