BLUE QUARANTINE STORY | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

BLUE QUARANTINE STORY

18.6.20

 Vernisajul expoziției “Blue Quarantine Story” by Luminița Pătrățeanu, desfășurat într-un cadru atipic, în curtea Spitalului Municipal Onești. Picturile sunt dedicate eroilor din prima linie a luptei împotriva Covid-19.

VEZI VIDEO - Click pe imaginehttps://www.facebook.com/bibliotecarosetti/videos/290407848816888/ 



"BLUE QUARANTINE STORY" by Luminița Pătrățeanu.
Blue Quarantine Story este un eveniment caritabil și are ca temă sacrificiul cadrelor medicale aflate în linia întâi a Pandemiei SARS-CoV-2, iar lucrările expoziției sunt donate în integralitate Spitalului Municipal Onești, sumele obţinute în urma valorificării tablourilor fiind folosite pentru combaterea răspândirii infecţiei COVID-19.

"A iubi înseamnă izbăvirea umanității de răutate, de boală, de invidie.
A iubi este exercițiul dintîi al Mîntuitorului, suflare răscumpărată, pietre oprite de El, pentru noi toti: păcătoși, orgolioși, lipsiti de gramul de bunătate pe care eu cred că îl primim cu toți la naștere." (Luminița Patrațeanu)

Cu iubire, cuvânt și drept simplu beneficiar al profesionalismului celor ce se zbat pentru viețile și sănătatea tuturor, a revărsat jurnalista ce scrie în culori cu penelul - Luminița Pătrățeanu - recunoștință pentru cei ce în ultimele luni au devenit eroi în lupta cu pandemia provocată de Covid-19 şi anume, personalul medical al Spitalului Municipal 'Sf. Ierarh Luca al Crimeei' din Onești.
Protoieria Onești, prin prezența Părintelui Protopop Ioan Bârgăoanu și a altor Preoți, a salutat această inițiativă de suflet a Luminiței care prin proiectul "Blue Quarantine Story", desfășurat într-un loc inedit (incinta Spitalului Municipal) a transpus pe pânză, în ulei, imagini ale unui univers uman, trecut prin toate stările sale subtile, într-un moment pandemic al existentei lui - personalul medical al lumii im lupta cu pandemia.
În incinta spitalului, locul de desfășurare a expoziției, au fost aplaudate stări și emoțiile expuse în portrete de eroi, dar s-a aplaudat în ropote pentru personalul medical - eroii din linia -I - care în ultimele 110 zile au fost acolo, pe câmpul de luptă cu inamicul nevăzut, transmițându-le speranță, prietenie, recunoștință și putere.
Au fost încurajați cu aplauze și cei doi preoți diagnosticați și aflați sub blânda și meticuloasa îngrijire a personalului medical din spital - pentru că și ei au tratat suflete pe timpul pandemiei.
Proiectul "Blue Quarantine Story" - de Luminița Pătrățeanu a adus oamenii aproape. Aproape unii de altii (deși respectand distanțarea socială) cu măşti sanitare, dar cu sufletele neacoperite de măști , expoziția a redat puterea credinței că toți sunt unul și unul sunt toți.
(toate lucrările portretizând cadre medicale în lupta cu Covid - 19, au fost donate de artist Spitalului Municipal Onești în semn de recunoștință pentru dăruirea celor care încă luptă pentru binele nostru, al tuturor).

 Protoieria Onești

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu