Părintele Partenie Bulancea a plecat la Ceruri | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Părintele Partenie Bulancea a plecat la Ceruri

2.3.20
Am aflat cu nespusă durere despre plecarea din lumea acesta, în urma unei îndelungate suferințe, a unuia dintre părinții duhovnicești ai Eparhiei Romanului și Bacăului, în data de 1 martie 2020.
 

Părintele Partenie Bulancea a fost un ieromonah cu alese calități sufletești, pe care le-a deprins de-a lungul celor 80 de ani de viață petrecută la picioarele duhovnicilor care i-au îndreptat pașii pe calea plină de nevoință a viețuirii monahale. A pășit pe urmele fraților săi, Arhimandritul Epifanie și monahia Lavrentia, în viața monahală, simțind chemarea lui Dumnezeu din fragedă tinerețe, însă anii de tristă amintire ai comunismului și urmările decretului 410 l-au determinat să-și  amâne slujirea sacerdotală îndeplinind ascultări diverse în viața laică. Apropierea de cei doi ierarhi ai Romanului, Partenie Ciopron și Eftimie Luca, i-au întărit convingerea chemării la preoție, demnitate în care va sluji timp de 23 de ani, ca mare ecleziarh al Catedralei episcopale și apoi ca duhovnic al maicilor de la Mănăstirea Bogdana.
După o viață plină de osteneli duhovnicești, a fost chemat de Dumnezeu în Biserica Triumfătoare, unde avem speranța că va fi așezat în soborul preoților din ierarhia cerească pentru a sluji Liturghia sub protia Arhiereului Cel veșnic, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.
Slujba înmormântării va avea loc miercuri, 4 martie 2020, la Mănăstirea Bogdana, de la ora 11.00.

Dumnezeu să-l odihnească!
 Sursa: eprb.ro/

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu