Instalarea noului preot paroh în Parohia Poieni, Protopopiatul Onești | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Instalarea noului preot paroh în Parohia Poieni, Protopopiatul Onești

16.3.20
Instalarea noului preot paroh în Parohia Poieni, Protopopiatul Onești
Vezi VIDEO












   Cu-binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Duminica a II-a a Postului Mare, închinată Sfântului Grigorie Palama, mistic și apărător al Ortodoxiei din secolul XIV, a avut loc instalarea noului preot paroh, în Parohia Poieni, Protopopiatul Onești.
Sfânta și Dumnezeiască Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, sub protia Părintelui Protopop Ioan Bârgăoanu, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM și al Centrului Eparhial. În cadrul Sfintei Liturghii a fost oficiat un Parastas pentru părintele Cristian-Gabriel Mazilu trecut la Domnul. De asemenea, în contextul noii epidemii Coronavirus, urmând îndemnul Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, au fost rostite cereri și rugăciuni speciale pentru încetarea noii epidemii.
La finalul slujbei, Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu a transmis celor prezenți arhierești binecuvântări, dând citire în mod oficial Actului de numire a părintelui Daniel Pintilie, ca preot paroh al acestei parohii, urându-i pastorație rodnică în mijlocul credincioșilor din această comunitate.
Plin de emoție, noul preot paroh Daniel Pintilie, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM pentru încrederea și purtarea de grijă, Părintelui Protoiereu Ioan Bârgăoanu pentru dragostea manifestată de-a lungul timpului. De asemenea, părintele Daniel a mulțumit familiei pentru sprijinul acordat și credincioșilor pentru frumoasa primire, rugându-i să-l urmeze în rugăciune.
Părintele Daniel Pintilie este născut în zi de Mare Praznic, pe data de 25 decembrie 1978, într-o familie drept credincioasă din orașul Târgu Ocna. Având dorința de a sluji lui Dumnezeu, urmează cursurile Facultății de Teologie "Andrei Șaguna", fiind licențiat în Teologie.
Este căsătorit cu tânăra Georgiana Maria din anul 2008, având doi copii: Teodor și Iosif. În anul 2018 este hirotonit preot de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, pe seama Mănăstirii "Ștefan cel Mare și Sfânt". Din data de 01 martie 2020, având binecuvântarea Ierarhului este numit Preot Paroh al Parohiei Poieni, în urma hotărârii Permanenței Eparhiale.

Pr. Andrei Turcu

Sursa: Protoieria Onesti

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu