Ieromonahul Partenie, duhovnicul Mănăstirii Bogdana, a fost înmormântat astăzi | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Ieromonahul Partenie, duhovnicul Mănăstirii Bogdana, a fost înmormântat astăzi

4.3.20
Ieromonahul Partenie, duhovnicul Mănăstirii Bogdana, a fost înmormântat astăzi


Ieromonahul Partenie, duhovnicul Mănăstirii Bogdana, a fost înmormântat astăzi
De la primele ore ale dimineții, preoți, diaconi, monahi și monahii s-au unit în rugăciune la câpătâiul părintelui Partenie, în biserica mare ce poartă hramul “Sfânta Treime” și “Cuviosul Teodosie de la Brazi” a Mănăstirii Bogdana.
A fost săvârșită Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite sub protia Părintelui Arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial, împreună cu Părintele Arhimandrit Serafim Huzdup, Părintele Protopop Ioan Bârgăoanu, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Slujba Înmormântării a fost oficiată de un sobor de peste 30 de preoți, iar biserica a devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși, mulți dintre ei fii duhovnicești ai părintelui Partenie.
La final, Ieromonahul Sava a dat citire cuvântului Maicii Starețe, monahia Hristofora, apoi părintele Ciprian Ignat, secretar eparhial, a rostit cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, intitulat “Părintele Partenie - un om cu inimă bună și suflet de copil”. S-a conturat portretul unui duhovnic renumit pentru răbdarea și smerenia sa, provenit dintr-o familie numeroasă, cu înclinație spre viața monahală, între care sora sa, vrednica de pomenire - monahia Lavrentia - stareță a Mănăstirii Măgura, fratele său, părintele Epifanie, duhovnicul de la Măgura, al cărui fii duhovnicești i-a preluat în mare parte, după mutarea lui, mai înainte, la viața veșnică.
Părintele Partenie, purtat pe brațe de către preoți, a fost așezat după rânduiala monahală, în cimitirul mănăstirii, alături de obștea trecută în veșnicie.
Sursa: Protoieria Onești

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu