1 Martie Mărțisor. O primăvară superbă | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

1 Martie Mărțisor. O primăvară superbă

1.3.20

Venirea primăverii este o ocazie bună pentru a le trimite celor dragi un mesaj, o felicitare sau o urare cât mai prietenoasă. Astfel că vă prezentăm câteva idei de urări, cu care sigur nu veţi da greş, de 1 martie.


În prag de Primăvară, Mărţişorul să alunge spiritele rele şi să-ţi umple sufletul de bucurie şi speranţa

Un buchet de ghiocei şi o primăvară superbă pentru o persoană mai specială decât toate anotimpurile!

Un buchet de ghiocei şi o primăvară superbă pentru o persoană/colegă deosebită!

Primăvara să îţi aducă un mărţişor de sănătate.  Un ghiocel de noroc, o rază de fericire, un nor de iubire şi un soare strălucitor asemeni sufletului tău.

Natura a împletit din flori şi din raze de soare mărţişorul fericirii. Eu să ţi-l pot oferi azi împreună cu toată dragostea mea.

Am căutat un buchet de ghiocei la fel de drăgălaş că ţine, dar tot nu am găsit. Tu esti primăvară mea! Te iubesc! Să ai un 1 Martie superb!


1 martie vestește în fiecare an sosirea primăverii, cu miresme proaspete de flori și raze de soare călduroase. Pe 1 martie, în fiecare an, românii sărbătoresc Mărțișorul. Acesta este simbolizat printr-un șnur colorat în alb și roșu. Șnurul de mărțișor este oferit de 1 martie, de ziua Babei Dochia care începe să își lepede cojoacele pe măsură ce vine căldura. Tradiția spune că firul mărțișorului ar fi fost tors de însăși Baba Dochia în timp ce urca cu oile la munte.
Tradiția spune că prima zi a primăverii îşi are originea în credinţele şi practicile agrare din vechime. Astăzi, la orașe și la sate, mărţişorul este confecţionat din două fire colorate în alb şi roşu, de care se prinde un obiect artizanal, pentru a fi dăruit fetelor şi femeilor care îl poartă agăţat în piept una sau mai multe zile. În trecut, mărţişorul se dăruia în prima zi a lunii martie, înainte de răsăritul soarelui, copiilor şi tinerilor, fete şi băieţi deopotrivă.
În fiecare an, bărbații și băieții oferă mărțișoare femeilor și fetelor și se zice că acestea aduc noroc. Ele sunt formate dintr-o fundiţă roşu cu alb, roşul semnificând iarna, iar albul primăvara. De fapt, şnurul reprezintă unitatea contrariilor: vară-iarnă, căldură-frig, fertilitate-sterilitate, lumină-întuneric. Mărțișoarele din ziua de azi adaugă și simboluri considerate norocoase precum o inimă, un coșar, o potcoavă sau un trifoi cu patru foi.



0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu