Campania de prevenire a furturilor din locuință “HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA” | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Campania de prevenire a furturilor din locuință “HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”

22.2.20

Campania de prevenire a furturilor din locuință “HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA

Săptămână aceasta poliţiştii au desfăşurat activităţi în cadrul campaniei „Hoții îți invadează intimitatea”, campanie care are ca scop conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.
Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat în această săptămână activități preventive în cadrul campanii „Hoții îţi invadează intimitatea”. Aceștia s-au întâlnit cu persoane vârstnice din cadrul Centrului de zi “Dr. Ştefan Ciobanu” din municipiul Bacău, ocazie cu care au oferit informaţii privind infracţionalitatea contra patrimoniului - legislaţie în vigoare, moduri de operare, modalităţi de autoprotecţie.
Vârstnicii au primit cu deschidere şi curiozitate provocarea poliţiştilor de a testa ochelarii care i-au transpus în tehnica 360ᴼ tridimensională cu ajutorul cărora au avut o experienţă aproape reală a întâmplărilor dintr-o locuinţă prădată de hoţi.
Scopul campaniei îl reprezintă informarea proprietarilor de imobile din mediul urban cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţă.
Poliţiştii reamintesc proprietarilor de locuinţe:
- Nu deschideţi niciodată uşa înainte de a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă copiii în acest sens! De asemenea, un lanţ pentru siguranţă este binevenit când aveţi musafiri nepoftiţi!
- Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!
- În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse evitaţi-le! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!
- Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!
- Folosiţi eficient interfonul!
- Dacă aţi pierdut o cheie sau faceţi schimb de locuinţă, nu uitaţi să vă înlocuiţi de îndată încuietoarea!
- Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în bloc pe cine caută! Acest lucru, deseori descurajează posibilii infractori!

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu