Noutati

Subscription

You can subscribe to Red Carpet by e-mail address to receive news and updates directly in your inbox. Simply enter your e-mail below and click Sign Up!

TOP 5 Most Popular Post

    Test

    www.onestivideo.blogspot.ro

    Faceți căutări pe acest blog

Comentarii Recente


    Showbiz Rightnow!

    Hilary Duff on cosmopolitan 2015 cover

News

News

Pleacă Dacia, după 50 de ani, din România? 0 Comments

By Admin
joi, 13 februarie 2014 | Posted in

Fabrica românească a producătorului auto împlineşte anul acesta 48 de ani. În ultimul timp, România şi-a pierdut mult din competitivitate.

Dacia - Renault a dat, în ultimele zile, noi semnale privind problemele pe care le întâmpină în România. Carlos Ghosn, şeful Renault, a spus recent că uzina din Maroc a Dacia va fi mai competitivă decât cea locală. "Pe clientul final nu-l interesează unde este produsă maşina", a mai precizat Ghosn. Problema pe care o ridică francezii legat de România este în special lipsa infrastructurii, mai precis a accesului la coridorul IV, care le-ar uşura calea exporturilor în Europa de Vest. Oficialii companiei au informat că Dacia nu părăseşte România, dar că de starea infrastructurii depind viitoarele investiţii.

Cât costă "pretenţiile"
Dacia Anul trecut, Guvernul a prezentat planul de autostrăzi pe următorii zece ani. Tronsonul din coridorul IV, Piteşti – Sibiu, care ar facilita accesul francezilor la exporturi, nu se afla pe lista de priorităţi. Circa 1,8 miliarde de euro ar fi valoarea investiţiei, potrivit specialiştilor consultaţi de Capital, iar peste 1,5 miliarde de euro ar putea fi asigurate prin fonduri europene. Guvernul ar cheltui mai puţin de 300 de milioane de euro, o zecime din producţia Dacia într-un an. O altă lovitură dată Dacia a fost, în 2013, timbrul de mediu, care încurajează cumpărarea maşinilor foarte vechi, în detrimentul producţiilor Dacia.....evz.ro

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

Leave a reply

0 comentarii for "Pleacă Dacia, după 50 de ani, din România?"