Primaria Onesti, afaceri cu izlazul celor din Gura Vaii | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Primaria Onesti, afaceri cu izlazul celor din Gura Vaii

18.12.13
Izlazul locuitorilor din Gura Vaii, luat de administratia onesteana si concesionat unei firme. Un parc de panouri fotovoltaice se construieste pe cele 46 hectare concesionate de primarul Neghina, din terenul comunei. „La Camera, asa-i spunem noi, mama mea are jumatate de hectar, socru’ meu juma’ de hectar, Roman, Barbu, Bruma, toti din Gura Vaii. Izlazul de acolo era al comunei Gura Vaii,” invoca Valerica Mihalcea, primarul comunei, considerand ca „si Gura Vaii ar trebui sa primeasca ceva din suma aia, ca e terenul nostru.” Investitia si asa cu cantec a celor de la Skybase Energy in producerea de energie solara poate fi pusa in pericol.
Consilierii locali si primarul comunei Gura Vaii isi reclama drepturile pe terenul de 46 ha concesionat de primarul Neghina. Primaria Onesti va incasa „undeva la o suta de mii de lei pe an”, arata Laurentiu Neghina, de pe urma punerii in functiune a parcului de panouri fotovoltaice construit de Skybase Energy. Terenul in suprafata de 465.434 mp e situat in estul municipiului Onesti, in zona industriala, strada Anghel Saligny. Atat primarul comunei, cat si consilierii locali, care s-au exprimat vehement pe aceasta tema in ultima sedinta de Consiliu Local, se gandesc la recuperarea terenului. „La Camera, asa-i spunem noi, mama mea are jumatate de hectar, socru’ meu juma’ de hectar, Roman, Barbu, Bruma, toti din Gura Vaii. Oamenii din Gura Vaii au pamant si dincolo de rafinarie, chiar in fata rafinariei. Islazul de acolo era al comunei Gura Vaii. Nu stiu cum mai putem revendica terenul. Analizam care e procedura juridica de a-l trece in patrimoniul nostru,” spune primarul Mihalcea. In replica, Neghina afirma ca „este dreptul dansilor sa-l revendice. Daca o instanta va stabili ca-i al dansilor, dar din evidentele noastre este al U.A.T. Onesti.”

Oamenii din Gura Vaii vor bani pe terenul lor

In cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local, primarul Mihalcea a fost asaltat de consilieri, care solicita demararea discutiilor cu administratia onesteana in vederea unei recompensari din taxa pe care o incaseaza Onestiul. „Si Gura Vaii ar trebui sa primeasca ceva din suma aia, ca e terenul nostru. Pai cum sa am eu bani la buget? Pai ar insemna enorm de mult pentru bugetul comunei. E pacat. E mare pacat. Pentru terenul de dincoace de Trotus oamenii platesc taxe la Gura Vaii, pentru cel de dincolo de Trotus la Onesti. Pai cum sa am eu fonduri, cand pamantul cel mai intins, ca-n Baragan, e al comunei, dar platesc taxe la Onesti. Si pentru oameni e dificil, trebuie sa mearga pana la Onesti. Odata cu terenurile arabile si izlazul a trecut la Onesti, desi este al comunei Gura Vaii,” argumentaza Mihalcea....Onesti Expres

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu