Conducta de ţiţei care a explodat, vineri, în comuna băcăuană Urecheşti, leagă rafinăria din Oneşti de municipiul Călăraşi | Onesti Video

Mobile Menu

Onesti Video

Conducta de ţiţei care a explodat, vineri, în comuna băcăuană Urecheşti, leagă rafinăria din Oneşti de municipiul Călăraşi

11.11.13
Un număr de 23 de locuinţe şi trei autoturisme au fost afectate de exploziile produse vineri la o conductă de ţiţei din comuna băcăuană Urecheşti, iar în prezent în zonă se află o comisie de la Bacău, care face cercetări pentru stabilirea cauzei deflagraţiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, exploziile la conducta de ţiţei cu diametru de 50 de centimetri s-au produs în 12 puncte, majoritatea în comuna băcăuană Urecheşti.
Suflul puternic al exploziei a angrenat o cantitate mare de pământ şi pietre care a fost aruncată pe o distanţă de peste 200 de metri, în condiţiile în care magistrala de transport ţiţei era îngropată la aproximativ trei metri adâncime.
În urma deflagraţiilor, 22 de locuinţe din localitatea Urecheşti şi una din satul Cornăţel au fost afectate, fiind distruse acoperişurile, geamurile şi fisuraţi pereţi.
"În niciuna dintre situaţii nu s-a impus evacuarea de bunuri sau persoane. O singură locuinţă este mai afectată, însă imobilul are mai multe camere astfel încât proprietarul are unde locui. Oricum, proprietarii tuturor locuinţelor şi autoturismelor afectate urmează să fie despăgubiţi, în urma unor evaluări, de către firma care se ocupa de curăţarea conductei care a explodat", a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.
Conducta de ţiţei care a explodat, vineri, în comuna băcăuană Urecheşti, leagă rafinăria din Oneşti de municipiul Călăraşi (magistrala de transport ţiţei Bărăganu - Oneşti).
Explozia s-a produs în momentul în care firma prahoveană Conpet făcea lucrări de pompare sub presiune prin pistonare cu aer pentru recuperarea ţiţeiului rămas pe conductă.
Reprezentanţii ISU Bacău susţin că pomparea aerului se făcea dinspre rafinăria de la Oneşti spre localitatea vrânceană Rugineşti, de la graniţa cu judeţul Bacău, unde, printr-un vintil, urma să se recupereze ţiţeiul de pe conductă.
Sâmbătă, o comisie formată din reprezentanţi ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău se află la faţa locului şi face evaluări pentru stabilirea pagubelor şi a cauzelor care au dus la producerea exploziilor.
Mai multe explozii s-au produs, vineri, la o conductă de ţiţei din comuna băcăuană Urecheşti, în timpul unor lucrări de pompare a presiunii pe o conductă magistrală de ţiţei.
În urma deflagraţiilor nu s-au înregistrat victime.
Sursa: gandul.info

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu